Agenda

Ga naar de inhoud
Mei
2,9 15, 23 en 30 - Podium Vlieland
Drijfhout, met een korreltje zout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
De 10e avondvullende voorstelling van het bekende Vlielandse duo Drijfhout! Al jaren speelt Drijfhout elke week voor een uitverkochte zaal. Podium Vlieland werd door de Volkskrant op de lijst van 10 leukste kleine theater van Nederland gezet. Ger Lamerus en Nils Koster zij ras muzikanten en vertel kunstenaars. Ze spelen en zingen eigen liedjes en traditionele muziek van Vlieland, de wadden en (ver)daarbuiten. Deze jubileumvoorstelling spelen ze voor de pauze werk van hun nieuwe cd, na de pauze ruim aandacht voor alle inmiddels bekende Drijfhout klassiekers. Een avond vol humor, nostalgie en melancholie als altijd aan elkaar gesmeed met sterke verhalen. Drijfhout, met een korreltje zout!
Ger Lamerus: zang, gitaar, trekzak, tin-whistle en Nils Koster: zang, viool, gitaar, mandoline en piano . Aanvang 20.30 uur . Duur: 105 minuten . Kaarten: €12,50

5 - Podium Vlieland
Drijfhout in de Reddingbootschuur - Genre : Folk, Shanty en Seasongs
Ook in 2018 geeft het Vlielandse duo Drijfhout weer een aantal concerten in de monumentale Reddingbootschuur op Vlieland. De Reddingbootschuur is gebouwd in 1894 en de sfeer die er hangt, is nog als toentertijd. Het is net of de reddingsboot net is uitgevaren. Sinds 2017 in gebruik als galerie en podium voor concerten. Een ideale plek voor de muziek en verhalen van Drijfhout. Begeleidt op trekzak, viool en gitaar zingen zij deze avond over gestrande schepen, strandjutters, het leven aan boord en op het eiland van de 19 e eeuw. Kosten €8,50 incl. koffie / thee. aanvang 20.30 uur. Duur 70 minuten, geen pauze. De reddingbootschuur vindt u bij de strandopgang nabij strandhotel Seeduyn


6 - Vlaardingen
39e ShantyCafé  Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
10 - Coevorden
Fietsen ohne Grenzen - Genre : Shanty & Seasongs
Op de markt in Coevorden treedt Piratenkoor de Stormvogels van 13:00-16:30 uur op, om deelnemers aan het fietsevenement Fietsen ohne Grenzen goed op weg te zingen.

13 - Eindhoven, van Doorne Kiosk, Parktheater, Dr.Schaepmanlaan
Presentatie van Doorne Kiosk -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Wim van Doorne muziekkiosk presenteert maandelijk optredens van muziek- en zanggroepen welke actief zijn in de regio. Zondagmiddag 13 mei een speciaal optreden van het shantykoor Zingerij Dwarsgetuigd; aanvang 14.00 uur

14 - Dwingelo
Paardenmarkt -  Genre : Shanty & Seasongs
Diverse Optredens van het Abel Tasmankoor vanaf 11.00
20 - Rotterdam
85e ShantyCafé  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
21 - Brummen
Shantyfestival Brummen -  Genre : Shanty & Seasongs
Waar onder optredens van Piratenkoor de Stormvogels 13.00 - 17.00
26 - Nijverdal (Ov)
Regge Coast Shantyfestival -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Shantykoor Die Regghesangers organiseert op zaterdag 26 mei 2018 het "Regge Coast Shantyfestival" 10 koren uit binnen en buitenland staan op 5 podiums van 12.30 tot 17.15 uur te zingen met aansluitend een samenzang met alle koren.
26 en 27 - Dordrecht
Dordt in Stoom -  Genre : Shanty & Seasongs
Waar onder optredens van Piratenkoor de Stormvogels 12.00 - 17.00
Terug naar de inhoud