Agenda

Ga naar de inhoud
April
1 - Brielle (Catharijnenkerk)
Shantyfestival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
80 jarig bestaan van de 1 April feesten in Brielle waarin de bevrijding wordt gevierd van de Spanjaren tussen 11.00 en 16.00  Met deelname van o.a. de Helius Shanty Zangers - Shantykoor Overstag  en de Strawberry Sailors
1 - Eidhoven
ShantyCafé - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Reederij Overtuygt steekt weer van wal op 1 april (werkelijk geen grap) en leggen aan in 't Rozenknopje te Eindhoven. De zilte klanken zullen weerklinken in de gangboorden van dit fraaie en bekende podium. Aan het begin van de lente trekken wij met ons vijven erop uit om soms luidkeels maar vaak ingetogen het lied van de zee te vertolken. Een gedeelde passie waar wij jou graag deelgenoot van maken. Je bent van harte welkom om daarbij te zijn.
2 - Kampen
Zeemanskorenfestival Kampen -  Genre : Shanty & Seasongs
Deze dag zullen door het Abel Tasmankoor Nederlandstalige shantysongs ten gehore worden gebracht.
7 - Muntendam
Donateurconcert -  Genre : Shanty & Seasongs
Concert The Best of "de Scheepsjoagers"  zaterdagavond van 19.30 tot 23.30 uur
7 - Hardinxveld Giessendam
Jaaruitvoering Shantykoor Ahoy -  Genre : Shanty & Seasongs
Shantykoor Ahoy in Hardinxveld Giessendam houd op zaterdag avond 7 april 2018 haar jaarlijkse uitvoering in Partycentrum ´t Hart in Boven Hardinxveld. Deze avond hebben wij als gastkoor Het Arkels Visserskoor. In de pauze wordt er een grote verloting gehouden met vele mooie prijzen Na afloop is er bal na. De zaal gaat open om 19.00 uur en de uitvoering vangt aan om 19.45 uur. Reservering van kaarten en verkoop van kaarten á € 7,50 bij de onderstaand adres P van der Vliet Geldersweer 15 Hardinxveld Giessendam tel 0184 617228

7 - Deurne
Regionale Bijeenkomst ShantyNederland  -  Genre : Shanty & Seasongs
Het is dan ook met veel genoegen dat wij hiermee 1 of 2 personen van uw koor uitnodigen voor een bijeenkomst op zaterdag 7 april a.s. vanaf 10.30 uur tot uiterlijk 15.00 uur in het  Sociaal Cultureel Centrum Den Draai in Deurne. Blasiusstraat 2  5754AV  Deurne 0651761037 .Graag verwelkomen wij u daar tussen 09.45 uur en 10.15 uur.
Om ca 10.30 uur zal de vergadering een aanvang nemen. Koffie en thee en lunch, + ca 12.30 uur t/m 13.15 uur, worden u aangeboden en na afloop een drankje.
Tijdens deze bijeenkomst zullen wij u nader informeren over waar ShantyNederland mee bezig is en nog verder wil ontwikkelen. Onderwerpen die ter tafel komen: BUMA/STEMRA, Werelderfgoed, Anbi regeling, verzekeringen, workshops, opleiding Shanty zingen op scholen etc. Tevens is er gelegenheid elkaar (beter) te leren kennen en gegevens uit te wisselen.


8 - Vlaardingen
38e ShantyCafé  - Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !

14,18 en 25 - Podium Vlieland
Drijfhout, met een korreltje zout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
De 10e avondvullende voorstelling van het bekende Vlielandse duo Drijfhout! Al jaren speelt Drijfhout elke week voor een uitverkochte zaal. Podium Vlieland werd door de Volkskrant op de lijst van 10 leukste kleine theater van Nederland gezet. Ger Lamerus en Nils Koster zij ras muzikanten en vertel kunstenaars. Ze spelen en zingen eigen liedjes en traditionele muziek van Vlieland, de wadden en (ver)daarbuiten. Deze jubileumvoorstelling spelen ze voor de pauze werk van hun nieuwe cd, na de pauze ruim aandacht voor alle inmiddels bekende Drijfhout klassiekers. Een avond vol humor, nostalgie en melancholie als altijd aan elkaar gesmeed met sterke verhalen. Drijfhout, met een korreltje zout!
Ger Lamerus: zang, gitaar, trekzak, tin-whistle en Nils Koster: zang, viool, gitaar, mandoline en piano . Aanvang 20.30 uur . Duur: 105 minuten . Kaarten: €12,50
14 - Erica
Showavond - Genre : Gevarieerd
In het dorpshuis 't Schienvat vanaf 19:30 verzorgen de gebruikers een gevarieerde avond. Ook de Stormvogels zullen optreden
14 - Dordrecht
Shantycafé ‘de Admiraliteit’ - Genre : Shanty & Seasongs
Weer gezellig meezingen met Shanty’s en Zeemansliederen. Op zaterdag 14 april, vanaf 14.00 uur, organiseert Shantykoor de Admiraliteit uit Dordrecht voor de 12e keer het ‘Shantycafé’. Zangers, muzikanten en liefhebbers van shanty’s zijn dan van harte welkom in het Shantycafé het ‘Waterwiel’, Admiraalsplein 700 in Dordrecht.
Op 14 april staan de deuren van het Shanty café wagenwijd open. Iedereen die een muziekinstrument bespeelt of van shanty’s houdt, is van harte welkom om mee te musiceren en mee te zingen. Het café is natuurlijk rookvrij, maar voor de liefhebbers van shanty’s en zeemansliedjes zullen de vlammen er van af spatten.
De entree is gratis, iedereen is welkom, maar VOL is VOL. Parkeren is gratis. Wij wensen jullie een muzikale, maar vooral een gezellige middag toe.  Voor informatie ziet onze website: http://www.shantykoordeadmiraliteit.nl/
15 - Rotterdam
84e ShantyCafé - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
15 - Spijkenisse
13e ShantyCafé - Genre : Shanty & Seasongs
Het alweer 13e shanty-café te Spijkenisse

20 - Putten
Ierse Avond- Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Vrijdag avond 20 april. Een Iersemuziek avond bij Two Brothers aan de Achterstraat in Putten. Met Ierse top zanger Ted McCormack en Paddy’s Passion inclusief de Ierse violiste van de band. Er is net als in de Ierse Pubs, gelegenheid voor een stukje open podium, als het maar wel Iers is !! Aanvang 19.30 entree is vrij, er gaat wel de “pet” rond voor de reiskosten.

21 - Uitwellingerga
ShantyCafé - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Shantycafe in café de Buorren te Uitwellingerga met de TopenTwelsjongers en als gasten de Bruskoppen uit Scharnegoutum

22 - Parc Sandur Emmen
Zondag evenement  - Genre : Shanty & Seasongs
Zondagmiddag van 13:30-17:00 uur is er weer een gezellig optreden in de open ruimte van centrum Parc Sandur (Sandurdreef 5 Emmen) met Piratenkoor de Stormvogels
27 - Hoogeveen
Koningsmarkt/Jaarmarkt -  Genre : Shanty & Seasongs
Optredens van het Abel Tasmankoor vanaf 10.30

27 - Naarden Vesting
Koningsmarkt -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Naarden Vesting een prachtige plek om te zingen en rond te kijken. Tussen curiosa en antiek markt, leuke terrasjes en allerlei oranje activiteiten kun je gelijktijdig luisteren naar gezellige shanties/seasong en Ierse ballades die enthousiast door het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen gezongen worden.
27 - RODEN (Drenthe)
Optreden Koningdag-  Genre : Gevarieerd
Optreden tijdens de Koningdag van Shantykoor de Landrotten in Roden op diverse plaatsen en voor de senioren middag
29 - Beek en Donk
Muziektuin podium -  Genre : Gevarieerd
Een openbaar park optreden van enkele regionale muziek en zang groepen. Met een speciaal optreden van 16.00 - 17.00 uur van shantygroep Zingerij Dwarsgetuigd uit Nuenen.

Terug naar de inhoud