Augustus - Agenda

Ga naar de inhoud

Augustus

Augustus 2023
4 t/ 6 - Bremen
Int. Festival Maritim - Genre : Folk Shanty & Seasong
Informatoe volgt
5 - Ede Centrum
Shantykorenfestival - Genre : Shanty & Seasong
Deze zomer kunt u weer genieten van het Shantykorenfestival in het centrum van Ede. Zaterdagmiddag 5 augustus 2023 treden er tien koren op waaronder het organiserende Shanty Zangers Ede. Shanty Zangers Ede organiseert dit Shantykorenfestival samen met de Stichting Binnenstadsmanagement Ede. In het centrum staan op 5 augustus vijf podia opgesteld: op de hoek Grotestraat/Molenstraat, het Museumplein, het Kerkplein, het Bevrijdingsplein en het Maanderplein. De opening van het festival is om 12.00 uur bij het podium op het Kerkplein, met alle koren. Aan het eind van de middag, zo rond de klok van 17.00 uur, stromen de koren naar het Museumplein waar de feestelijke finale van het festival plaatsvindt. Het programma van die dag staat tegen die tijd gepubliceerd op shantyzangersede.nl en facebook.com/shantyzangersede.
12 en 13 - Enkhuizen
MARITIEM WEEKEND - Genre : Folk & Seasong
Zaterdag 12 en zondag 13 augustus vindt het jaarlijkse Maritiem festival plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Vaar mee op een (onderzoeks)schip, bewonder de historische schepen in de haven, ruik de verse vis en huiver bij stoere zeemansverhalen. En natuurlijk geniet je van de shanty’s en zeemansliederen! Verschillende shantykoren uit binnen- en buitenland zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met het Maritiem festival en zingen hun liederen uit alle windstreken.
De volgende groepen zullen daar aanwezig zijn : Piet Paree & Andre Visser  Verhalen Verteller - Dave Joly - Helius Shanty Zangers - Armstrong Patent - Onstuimig Schuim - Vrijstatig Volkje - Itchy Fingers (Eric de Jong) - Compagniezangers - Buitenboord en de Jig Dolls

19 - Ermelo Pauwenplein
Shantymiddag 20 jaar jubileum Ermeluiden - Genre : Shanty & Seasong
In ons lustrumjaar ondersteunt Ermeluiden twee goede doelen : de Veluwse Wensambulance en Bart overwint ( www.bartoverwint.nl}
19 - Putten
Shantyfestival - Genre : Shanty & Seasongs
Festival in Putten M.m.v. 6 koren Hier nemen wij Nijkerks Welvaren ook aan deel! Aanvang 12.00 u
20 - Rotterdam
ShantyCafé - Genre : Shanty & Seasongs
De 3e zondag van de maand en zullen dan het Shantycafé dan weer in Rotterdam voor de 120e keer organiseren. En iedereen is van harte welkom, om te kijken, te zingen, mee te zingen, te soleren of om een instrument te bespelen. Iedereen is welkom. Wij van de organisatie van het Shantycafé vragen of u dit bericht met de bijlage of alleen de bijlage aan uw koorleden en andere geïnteresseerden wilt doorsturen.   Of zet het op uw sociale media pagina.
Alvast bedankt en graag tot de 20e in het shantycafé Rotterdam in het Lichtschip aan de Leuvehaven in Rotterdam
24 t/m 27 - Appingedam
Bie Daip - Genre : Folk & Seasong

Dit jaar, tijdens de 22e editie van Bie Daip hebben wij geprobeerd een gevarieerd programma voor u samen te stellen.
Een aantal groepen uit Europa komen naar Appingedam. Samen met de voor u bekende deelnemers zorgen zij voor een fantastisch weekend met muziek, theater, zang en dans.

Op het kerkplein, in de muziekkoepel bij de plaatselijke horeca en op het water vinden diverse optredens plaats.

Wij hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn en wensen u een fantastisch weekend toe! Het programma staat nog niet vast maar houd daarvoor onze website en Facebook in de gaten.


26 - Vinkeveen (Boeiplein Kerklaan 32)
Shantyfestival - Genre : Shanty & Seasongs
Voor de 9e keer organiseert de Turfschippers dit festival. Op een half overdekt boeiplein met voldoende zitplaatsen en gelegenheid voor een hapje en een drankje is het ieder jaar weer een groot feest. Deelnemers: Shanty & zeemanskoor de Brulboeien uit Aalsmeer, Shantykoor Buitengaans uit Zwijndrecht, Shantykoor de Ijsselzangers uit Montfoort. Shanty & zeemanskoor de Turfschippers uit Vinkeveen  Aanvang 12.00 uur. Toegang is gratis
27 - Oudenbosch
Shantykorenfestival De Bossche Maten - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
27 Augustus 2023: Vijfde Shantyfestival van shantykoor De Bossche Maten.
Na enkele verloren coronajaren organiseren de Bossche Maten uit Oudenbosch hun vijfde Shantykorenfestival. Groter dan in 2019,  nemen nu 9 koren deel en zijn er vier sfeervolle locaties tegenover en naast  de basiliek ( replica van de Sint Pieter te Rome) waar opgetreden wordt. Na afloop is er een barbecue  voor de koren
Tijd:   van 12.00  uur tot 17.30 uur
Plaats: Jezuietenplein , Oudenbosch

27 - Emmercompascuum
9e veenvaart-Shantyfestival Emmercompascuum - Genre : Shanty & Seasongs
Voor deze 9e festival zijn er 4 koren uitgenodigd; "Shantykoor Oostvaarders" Almelo ; The Lady Pirates Winschoten; Shantykoor Wassersstadt Nordhorn EV ; en de Rundezangers natuurlijk. Tijdstip veenvaart-shantyfestival 11.00-17.00 uur. op het marktplein centrum Emmercompascuum.
ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud