Augustus - Agenda

Ga naar de inhoud

Augustus

Augustus 2024
2 t/m 4 - Bremen
Int. Festival Maritim - Genre : Folk Shanty & Seasong
Informatie volgt
10 en 11 - Enkhuizen (Zuiderzeemuseum)
Maritiem Weekend - Genre : Folk Shanty & Seasong
De volgende artiesten zullen daar gedurende dit weekend invulling geven
Helius Shanty Zangers - Onstuimig Schuim - Folkgroep Pekel - LocTup Together -  Nanne en Ankie - Rumor di Mare - Shantycrew Buitenboord - Peer v.d Burg -
Jigdolls (workshop)   en Piet Paree (verhalen verteller)
17 - Uden
Shantyfestival - Genre : Folk Shanty & Seasong
Zaterdag 17 augustus organiseert Zeemanskoor HaveNloos uit Uden het grootste Shanty Festival van Brabant met 12 koren op 6 podia in het centrum van Uden.
Aanvang 12.30 tot 17.30.

17 - Noordwijkerhout
Willem Geerlings Shantykoren Festival - Genre : Shanty & Seasong
Shantykoor ’t Bollenhart is druk bezig met het organiseren van het 20e festival! U weet wel, dat gezellige festival met de naam Willem Geerlings Festival, als eerbetoon aan de man die zoveel voor het koor gedaan heeft, de man met een groot Bollenhart! Dit keer dus een jubileumfestival. De 3e zaterdag in augustus is traditiegetrouw de dag van vrolijke muziek in het centrum van ons dorp. Omdat het een jubileum is... zal 17 augustus een extra feestelijke dag worden: de mannen van ’t Bollenhart zullen voor het eerst hun nieuwe shantykleding dragen, er komt een jubileumlied, en er zullen maar liefst negen koren zingen: niet alleen shantykoren zijn uitgenodigd; er zullen ook drie popkoren komen zingen. Muziek voor iedereen dus! De dames en heren staan te popelen om hun liederen ten gehore te brengen. De datum staat dik omlijnd in hun agenda, noteert u deze dag ook??
22 t/m 25. - Appingedam
Bie Daip - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Het grootste internationale Folk & Seasongsfestival van Europa!
Dit jaar, tijdens de 23e editie van Bie Daip hebben wij geprobeerd een gevarieerd programma voor u samen te stellen.
Een aantal groepen uit Europa komen naar Appingedam. Samen met de voor u bekende deelnemers zorgen zij voor een fantastisch weekend met muziek, theater, zang en dans.

Op het kerkplein, in de muziekkoepel bij de plaatselijke horeca en op het water vinden diverse optredens plaats.

Wij hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn en wensen u een fantastisch weekend toe! Het programma staat nog niet vast maar houd daarvoor onze website en Facebook in de gaten.

Het bestuur
Stichting Bie Daip
24 - Meerkerk
Foodtruc festival- Genre : Folk
Folkgroep Shepherds Pie uit Hardinxveld Giessendam zal op zaterdag middag een tweetal optredens verzorgen tijdens het foodtruc festival in Meerkerk. Aanvang 14.00 uur. Het evenement vindt plaats op het Raadhuisplein.
28 - Groningen
Bommen Berend - Genre : Folk Shanty & Seasong
Een vrij toegankelijk optreden voor iedereen i.v.m. de viering van Bommen Berend "Gronings Ontzet" op de Westerhaven in Groningen. Aanvang: 14.00 - 16.00 uur.
31 - Hardinxveld Giessendam
Braderie- Genre : Folk
Tijdens de braderie op zaterdag 31 augustus a.s. zal folkgroep Shepherds Pie een aantal optredens verzorgen vol met Ierse en Schotse folkmuziek. aanvang 13.30 uur en het optreden zal plaatsvinden op het plein "De Boogerd"
31 - Vinkeveen
10e Shantyfestival- Genre : Shanty & Seasongs
Alweer het 10e festival wat georganiseerd wordt door Shanty & zeemanskoor de Turfschippers. Deelnemende koren: Shantykoor Krakend Tuig uit Breukelen, Koor Bravour uit Woerden, Shantykoor de Admiraliteit uit Dordrecht, Shanty & zeemanskoor de Turfschippers uit Vinkeveen. Ook een eenmalig optreden van de Piratenmeiden uit de Ronde Venen. Aanvang 12.00 uur tot 18.00 uur. Toegang gratis. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de sporthal in de Boei.
ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud