Augustus - Agenda

Ga naar de inhoud

Augustus

Augustus 2019
10 en 11 Maritiem Festival1 t/m 4 - Vegesack ( bij Bremen )
Maritim Festival Vegesack - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Voor de 21e keer het grootste Duitse festival op Shanty gebied,: Met optredens van : Triddana, Albaluna , Simplay Bushed, Folk Law, Sur les Docks , Tortilla Flat, Los Paddy`s, Jony Glut, Tobermore NL, Pressgeng, Unicorn NL, Shepherd`s Pie NL , High Germany, Bremer Ukulelenorchester, Formacia, Happy Crew, Tipsy 3, Sound of Sirens, Locked Up Together, Kimber‘s Men, Armstrong's Patent NL, The Longest Johns, Paddy‘s Passion NL, Seyl & Treyl NL, Roaring Fifties NL, Tres Hombres NL, Alpcologne, De Kaapstander NL, Schulschiff Deutschland-Chor, Seemanns-Chor Vegesack, Beckedorfer Schifferknoten, Shanty Chor Neustadt
3 - Ede Centrum
Shantykorenfestival in centrum van Ede - Genre : Shanty & Seasongs
Ook deze zomer kunt u weer genieten van het Shantykorenfestival in het centrum van Ede. Zaterdagmiddag 3 augustus 2019 treden er tien koren op waaronder het organiserende Shanty Zangers Ede en een koor uit Duitsland. Shanty Zangers Ede organiseert dit Shantykorenfestival samen met de Stichting Binnenstadsmanagement Ede. In het centrum staan op 3 augustus vijf podia opgesteld: op de hoek Grotestraat/Molenstraat, het Museumplein, het Kerkplein, het Bevrijdingsplein en het Maanderplein. De opening van het festival is om 12.00 uur bij het podium op het Kerkplein, met alle koren. Aan het eind van de middag, zo rond de klok van 17.00 uur, stromen de koren naar het Museumplein waar de feestelijke finale van het festival plaatsvindt. Voor het programma van die dag: vanaf half juli staat het gepubliceerd op shantyzangersede.nl of facebook.com/shantyzangersede.

4, 18 en 25 - Vlieland
Terras optredens  - Genre : Shanty & Seasongs
Folkgroep Drijfhout speelt voor u op het altijd gezellige en verwarmde terras van Hotel Zeezicht Aanvang 20.30 uur, gratis entree

10 en 11 - Enkhuizen (Zuiderzeemuseum)
Maritiem Festival - Genre : Folk, Shanty & Seasong
Het jaarlijks terugkerende Maritiem festival is een vaste waarde in de programmering van het Zuiderzeemuseum met zeeliederen en maritieme  festiviteiten. Zaterdag 10 en zondag 11 augustus komen de leden van de Vereniging Botterbehoud in groten getale met hun botters naar de Marker haven in het buitenmuseum. Op de kade hangt dan de geur van vers gerookte vis en ambachtslieden tonen hoe blokken en visnetten vroeger werden gemaakt.
's Nachts wordt er gevist en overdag varen de botters met museumbezoekers. Ontdek hoe men anno 1930 met fuiken viste en hoe je scheepsknopen legt. Bewonder de diverse draaiende scheepsmotoren – eentje met een groot vliegwiel – en luister naar de stoere zeemansverhalen voor jong en oud in het dijkmagazijn door Piet Paree met muzikale ondersteuning van Andre Visser
Zeeliederen en shanty's
Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum genieten van muziek van shantykoren. Ook deze koren uit binnen- en buitenland zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met het evenement, waar zij zeemansliederen zingen uit alle windhoeken. Als finale zorgen de shantykoren voor een gezamenlijk, groots optreden op het schoolplein. Met deelnemers Uit Engeland: Will & Rosie - The Seaband - Yesterday's Men - Gerry Ffrench. Uit Nederland: Plunder - Vrijstatig Volkje - Onstuimig Schuim - Fore Bitter Men - de Compagniezangers - Helius Shanty Zangers - Enkhuizen 3 - de Sjappetouwtjes.

11 - Geeste (Dld)
Shanty Open Air Geeste - Genre : Gevarieerd
Negen koren op drie podia bieden een inspirerend spektakel bij het prachtige landschap op de dijk rond het restaurant Deichkrone am Speichersee in Geeste. Wat is er leuker dan te luisteren naar leuke shanties bij goed weer en op zoek te zijn naar koopjes op de grote rommelmarkt. Muziekliefhebber zullen waar voor hun geld krijgen als de shantykoren uit Nederland en Duitsland pronken met de verscheidendheid aan interpretaties ven shanties en zeemansliederen. Bijzonder indrukwekkend is de samenzang, waarin alle koren met zangers en muzikanten hun liederen over het meer laten schallen. Ook weer ter plekke is het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen die op haar eigen chaotische en enthousiaste manier allerlei shantie, seasongs en ballades ten gehore zal brengen. Liedjes om mee te zingen en mee te klappen.
11 - Oudenbosch
Shantykorenfestival De Bossche Maten - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Rondom restaurant Tivoli, op het Jezuietenplein en in de tuin, organiseert Shantykoor De Bossche Maten haar 3e festival. Vijf koren staan garant voor weer een gezellige, muzikale middag. Cool mc Finn sluit het festival af met haar mooie folksongs en shanty's. van 12 tot 17.30 uur. Entree gratis14 - Vlieland
Optredens Reddingbootschuur - Genre : Shanty & Seasongs
Drijfhout zingt over vergane schepen, reddingen en het jutten langs het strand in Galerie De Reddingbootschuur aanvang 20.30 uur, kaarten €8,50 te koop de re reddingbootschuur
14 - Vriezenveen
Boerenmarkt - Genre : Shanty & Seasongs
Elk jaar wordt de boerenmarkt in Vriezenveen gehouden met een grote rommelmarkt, ook is er een plek ingericht voor oude tractoren, Paarden en kleinvee kortom een hele gezellige markt voor jong en oud.
17 - Putten
Shanty Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Op zaterdag 17 augustus organiseert Shantykoor de Kajuitzangers weer een gezellig festival in het centrum van Putten. Op drie podis, Kerkplein, pleintje bij Visgilde Foppen en op het plein bij de Dikke Deur en 2Brothers treden naast het organiserende koor vijf gastkoren op. Het festival begint op 13:00 uur en eindigt om 17:00 uur met een samenzang van alle koeren op het Kerkplein. Totaal met 250 zangers.
17 - Centrum Emmercompascuum
Veenvaart Shantyfestival - Genre : Shanty & Seasongs
Shantyfestival Emmercompascuum Zaterdag 17 Augustus 2019 van 13.00-17.00 uur in het centrum met 6 koren en 3 locaties.De genodigde koren zijn "Sjompiesingers" Gramsbergen : "Lady Pirates" Winschoten : "Milleniumleed" Emmercompascuum : "Abeltasmankoor" Sebaldeburen; Shantykoor "Geeste" Duitsland ; Shantykoor "de Rundezangers"  Emmercompascuum.

18 - Rotterdam
99e ShantyCafé  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
23 t/m 25 -Appingedam
Internationaal Folk & Seasongfestival Bie Daip - Genre : Folk, Shanty & Seasong
De top van de wereld strijkt neer in Appingedam en Bie Daip neemt de kinderen weer mee aan boord.
Dit jaar, tijdens de 18e editie van Bie Daip hebben wij geprobeerd een gevarieerd programma voor u samen te stellen. De top van de wereld strijkt neer in Appingedam van Europa en ver daar buiten. Er komen dit jaar een aantal groepen die nogniet eerder te horen en te zien waren tijdens dit festival. Groepen uit heel europa en daarbuiten. Samen met de voor u bekende deelnemers zorgen zij voor een fantastisch weekend met muziek, zang en dans.

Bie Daip neemt tevens de kinderen weer mee aan boord, door diverse gratis activiteiten aan te bieden. Nieuw is het Open Podium voor kids. Tijdens “Bie Daip” zijn er zowel binnen- als buitenactiviteiten. Ook bij de diverse horecagelegenheden en historische gebouwen bruist het van een muzikaal leven. Wij hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn en wensen u een fantastisch weekend toe!
De voorlopige line line up: Act of Mutiny - NL - Armstrong's Patent - NL - Carapata - FR - Chaunters - LUX - Compagniezangers - NL - El Pony Pisador - ES - Fish & Ships - NO - Four ‘n Aft - UK - Gerry & Port - NL - Harmony Glen - NL - De Kaapstander - NL - KIMBER'S MEN - UK - Langesund Mandssangforening - NO - Les Brouilleurs d’ecoutes - FR - Les Pirates - FR - Les Souillés de Fond de Cale - FR - The Longest Johns - UK - Mâles de Mer - B - The Norfolk Broads - UK - Onstuimig Schuim - NL - Seyl & Treyl - NL - Shantykoor Blankenberge - B - Sheperds pie - NL- Shoe Eating Rabbits - NL - Stowaway - NL - Traffic Jam - NL - Tres Hombres - NL - Tripple - SCH - Wbrew Pozorom - P - Shantykoor West Zuid West - NL - Yesterday's Men & Gerry Ffrench -UK en Za Horyzontem - P24 - Enkhuizen (Overdekte terras van Het Stationscafé)
Jubileumconcert van De Enkhuizer Sjappetouwtjes - Genre : Shanty & Seasongs
Dit jaar bestaat maritiem koor De Enkhuizer Sjappetouwtjes 20 jaar. Ter gelegenheid van dit heuglijke feit geeft zij op zaterdagmiddag 24 augustus een Jubileumconcert op het overdekte terras van het (NS)Stationscafé te Enkhuizen. Naast De Enkhuizer Sjappetouwtjes werkt aan dit concert Shantykoor De Boekaniers uit Harderwijk mee. Aanvang: 14.00 uur. De toegang is gratis.
26 - Den Oever
Flora en Visserijdagen - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Tijdens de Flora en Visserijdagen treden de beide koren uit Rottevalle op. De Piipegaeltsje Sjongers en de Voortvarende Vrouwen zijn te zien en horen tussen 11.00-16.00 uur in Den Oever op verschillende locatie's

28 - Vlieland
Drijfhout in Podium Vlieland - Genre : Shanty & Seasongs
De heren van Drijfhout spelen een avondvullende voorstelling in theater Podium Vlieland, dorpsstraat 84. Aanvang 20.30 uur kaarten €12,50 reserveren via info@drijfhout-vlieland.nl of te koop bij het theater

31 -Deurne
Jubileum Drieluik - Genre : Gevarieerd
Shantykoor De Klotvaarders viert jubileum met actie ‘Drieluik voor Stichting Alzheimer Nederland’

Het shantykoor De Klotvaarders is tien jaar geleden opgericht door Martien Keunen, Gonneke van Driel en Adrie van Hal. Het koor begon met 64 leden maar dat aantal zat al snel boven de honderd. Onder andere omdat we veel aandacht kregen in de media. Geen wonder, want Martien was correspondent bij diverse dag- en weekbladen en kon zo wel wat publiciteit regelen. Ook nu hebben we nog altijd meer dan honderd leden.
Iets betekenen voor een ander
De Klotvaarders zijn niet zomaar een koor, niet zomaar een shantykoor. We willen namelijk ook graag iets betekenen voor onze samenleving. Daarvoor zetten we af en toe een actie op voor een goed doel. Een paar jaar geleden hebben we het koningin Wilhelmina fonds ondersteund. Vervolgens hebben we een bijdrage geleverd aan de strijd tegen kanker door geld op te halen voor de Alpe d’HuZes. Met concerten en allerlei acties wisten we maar liefst 20.000 euro bijeen te brengen. Een mooi bedrag waar we nog altijd trots op zijn!
Steun Stichting Alzheimer Nederland
Rondom ons eerste lustrum willen we natuurlijk weer graag iets voor onze medemens betekenen. Ditmaal gaan we de stichting Alzheimer Nederland helpen met hun zoektocht naar geneesmiddelen om deze vreselijke ziekte te overwinnen en het leed van patiënten, directe familie en naasten te verzachten.
Steeds meer herinneringen uitgewist
Alzheimer is een ziekte die het geheugen ernstig aantast en uiteindelijk volledig buiten spel zet. Op een gegeven moment herken je je partner, je kinderen, je vrienden niet meer. Je vervreemdt van je omgeving en van jezelf. En de omgeving herkent jou niet meer. Stel je voor hoe je leven eruitziet als alle herinneringen uit je geleefde leven langzaam maar zeker worden uitgewist en je steeds minder weet van het leven dat je geleefd hebt, steeds minder daarvan kunt delen. Omdat het er niet meer is. En uiteindelijk de dood erop zal volgen….We willen een bijdrage leveren om dit grote leed een beetje te helpen verzachten. Daar gaan we voor!
Help mee ons doel te bereiken
Wat zijn we van plan? We gaan twee concerten organiseren op 9 februari en 25 mei beide in 2019 in het CCMVD te Deurne en 31 augustus op de Markt om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze ziekte. Tijdens deze concerten zal het zangkoor Lambardi, een doedelzakspeler, Lenny Kuhr, zanger Wil Nelemans van de Voice Senior en Koos van Platingen hun medewerking verlenen. De concerten zijn vooral bedoeld als aandachttrekkers. Want naast deze concerten proberen we ook veel sponsering te krijgen om deze actie voor stichting Alzheimer Nederland verder te ondersteunen. We zouden het dan ook bijzonder op prijs stellen als jij zou willen meewerken om ons doel te bereiken.
Korenfestival
De actie wordt afgesloten met een evenement op 31 augustus 2019 op de Markt van Deurne waarvoor de gemeente Deurne en de gezamenlijke horeca al hun medewerking hebben toegezegd. Vanaf 11:00 uur kunt u genieten op en rond de terrassen van doorlopende optredens. Er komen 7 koren, 2 dansgroepen en de middag zal om 18:00 uur worden afgesloten met een taptoe door onze Deurnese drumfanfare. Een afvaardiging van de Stichting Alzheimer Nederland zal deze dag aanwezig zijn
31 - Centrum van Rijssen
Lee Festival - Genre : Shanty & Seasongs
het jaarlijkse shanty festival in het centrum van het altijd gezellige twentse stadje Rijssen zit er weer aan te komen. op 4 verschillende podia zal het weer genieten zijn op zaterdag 31 augustus 2019.
31 - Boeiplein Tuinderslaantje Vinkeveen
Shantyfestival - Genre : Shanty & Seasongs
Voor de 7e keer organiseert Shanty en zeemanskoor de Turfschippers dit festival met als deelnemers: Schager zeemanskoor 'Onder Zeil'; Shantykoor 'De Vlaerdingse Maatjes' uit Vlaardingen; Shantykoor 'de Admiraliteit' uit Dordrecht en Shanty & zeemanskoor de Turfschippers uit Vinkeveen. Het eigen vrouwenkoor 'De Piratenmeiden' zorgen voor een extra bijdrage. Aanvang 12 uur tot 18.00 uur. Toegang gratis. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de sporthal in De Boei.
31 - Barneveld
Klein lustrum festival - Genre : Shanty & Seasongs
Shantyfestival ter gelegenheid van het 5 jarig bestaan van Shantykoor VROUWEN VAN SCHIPPER KEE. In Barneveld Centrum van 12.00-17.00 uur treden de volgende koren op: Viswijvenkoor Dulle Griet uit Enkhuizen, Zeemanskoor Sokkkenbuurt uit Uchgelen, Nijkerks Welvaren uit Nijkerk en VROUWEN VAN SCHIPPER KEE uit Barneveld.
31 - Dokkum
Shantyfestival Kleintje Maritiem Dokkum 2019 - Genre : Shanty & Seasongs
Shantyfestival "Kleintje Maritiem" Dokkum op 31 augustus 2019. Op 31 augustus 2019 organiseert Shantykoor “de Admiraliteitssjongers” Dokkum het “Shantyfestival Kleintje Maritiem” op de Grote Breedstraat in Dokkum. Eens in de vier jaar organiseert het Dokkumer shantykoor een groot shantyfestival “Shantyfestival Maritiem Dokkum” (volgend grote festival is in 2020). In de tussenliggende jaren probeert het koor een “Shantyfestival Kleintje Maritiem Dokkum” te organiseren. Vanaf het podium op de kop van de Breedstraat in het centrum van Dokkum treden 3 koren op. Dit jaar zijn dat het "Zeemanskoor Lauwersoog", Shantykoor "Allemanseindje" Zuidhorn en Shantykoor "de Admiraliteitssjongers" Dokkum. Uiteraard gratis toegang voor jong en oud. Aanvang 12:45 uur tot ongeveer 17:00 uur.

31 - Delfzijl
Eemsdelta festival en Havendagen Delfzijl - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Optreden van 5 Eemsdelta koren t.w. Magellan Singers, Losdorp, Amstrongs patent, Opwierde II en Lopster Stormvogels. daarnaast ook Doekegat Piratenkoor en ShantyChor Oldenburg. Aanvang 13.00 u. tot 17.30 u locatie Handelskade West en Centrum Delfzijl.
31 - Harderwijk
Shantyfestival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
De Boekaniers vieren hun 5e Lustrum met een festival waarbij 9 koren op 3 podia hun liederen verzorgen van 13.00 tot 18.00 uur. Vanaf 19.00 uur is er een optreden van Ancora en vanaf 20.00 uur zingen De Boekaniers bij de diverse terassen op de markt. Op de markt wordt tegelijkertijd het mosselfestival gehouden waarbij de horeca op verschillende wijze bereide mosselen aanbieden.
Terug naar de inhoud