Augustus - Agenda

Ga naar de inhoud

Augustus

Augustus 2021
14-15 Maritiem Weekend
26 t/m 29 Augustus


14 en 15 - Enkhuizen
MARITIEM WEEKEND - Genre : Folk & Seasong
Zaterdag 14 en zondag 15 augustus vindt het Maritiem Weekend plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Bewonder de historische schepen en scheepsmotoren, ruik de verse vis en huiver bij de stoere zeemansverhalen. En natuurlijk geniet je van de shanty's en zeemansliederen, gezongen door: Folkgroep Pekel - Onstuimig Schuim - Ad Goossens - Enkhuizen 3 en Verhaler verteller  Piet Paree& Marian Nesse

Stap aan boord van het vissersschip de TX11, volg een visserijrondleiding en kijk mee met de demonstratie scheepsknopen door het Knopengilde. Kinderen kunnen een klompbootje maken met getaand zeil of meedoen met de workshop vis vlechten (vanaf 10 jaar). Voor de workshop vis vlechten is reserveren noodzakelijk, dit kan binnenkort via onze ticketshop. De ambachten in het buitenmuseum staan gedurende het weekend speciaal in het thema van de visserij en bij de horeca kun je terecht voor een Hollandse haring met een glaasje korenwijn.
26 t/m 29 - Appingedam
Bie Daip - Genre : Folk & Seasong
Dit jaar, tijdens de 20e aangepaste editie van Bie Daip hebben wij geprobeerd een gevarieerd programma voor u samen te stellen.
Een aantal groepen uit Europa komen naar Appingedam. Samen met de voor u bekende deelnemers zorgen zij voor een fantastisch weekend met muziek, theater, zang en dans.

Bie Daip neemt tevens de kinderen weer mee aan boord, door diverse gratis activiteiten aan te bieden. In de Nicolaikerk kunnen ze met lego bouwen en meedoen aan een wedstrijd. Daarnaast is er voor de allerkleinsten duplo aanwezig en games etc.
Dit jaar tijdens “Bie Daip” zijn er zoveel mogelijk buitenactiviteiten. Op het kerkplein verrijst een prachtig terras met een podium en daarnaast vinden er indien mogelijk optredens plaats bij de plaatselijke Horeca.

Wij hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn en wensen u een fantastisch weekend toe! Op zondag zijn er tevens optreden in de synagoge. Het programma staat derhalve nog niet vast en kan tot het laatste moment aangepast worden.

De voorlopige Line Up : Nordet - Scarlet Scallywags - Onstuimig Schuim - Paddy’s Passion- David Gallows - Act of Mutiny - Mâles de Mer en Seyl & Treyl
27 - Klazinaveen
Tabita Flat - Genre : Shanty & Seasongs
Vrijdag 27 augustus van 13:15- 16:15 weer het eerste optreden na corona van het Piratenkoor de Stormvogels uit Emmen, georganiseerd door de buurtvereniging op het plein voor de Tabitaflat aan de Pastoor Jongeriusstraat in Klazienaveen. Het is eindelijk weer mogelijk, alles komt weer opgang. De Stormvogels mogen weer optreden, er zijn ons leden ontvallen maar ook weer nieuwe bijgekomen. De muziekgroep is versterkt en onze dirigente weer ontzettend fanatiek. Het beloofd een leuk optreden te worden met shanties, seasongs, ballades en meezingers en enthousiaste zangers.
ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud