Augustus - Agenda

Ga naar de inhoud

Augustus

Augustus 2022


14-15 Maritiem Weekend
ZuiderzeeMuseum Enkhuizen
26 t/m 29 Augustus5 t/ 7 - Bremen
Int. Festival Maritim - Genre : Folk Shanty & Seasong

6 - Doorn (Hydeparklaan 24; 3941ZK )
4e shanty festival "de Driemasters" - Genre : Shanty & Seasong
"de Driemasters" organiseert een Shantyfestival in samenwerking met RCN "het Grote Bos". (tussen Driebergen en Doorn). Vier shantykoren van 12.00 tot 17.30 uur. Één podium en 190 koorleden. Locatie: Binnenplein "het Grote Bos". Gratis toegang. Veel attracties voor de kinderen. De koren zijn: Shantykoor "de Driemasters" uit Driebergen. Shantykoor "voor Anker" uit Veenendaal Shantykoor "de Vechtse Parlevinkers" uit Maarssen Shantykoor "Nootweer Shanty & Seasong" uit Zeist

13 en 14 - Enkhuizen
MARITIEM WEEKEND - Genre : Folk & Seasong
Zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het Maritiem Weekend plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Bewonder de historische schepen en scheepsmotoren, ruik de verse vis en huiver bij de stoere zeemansverhalen. En natuurlijk geniet je van de shanty's en zeemansliederen, gezongen door: Folkgroep Pekel - Onstuimig Schuim - Ad Goossens - Enkhuizen 3 en Verhaler verteller  Piet Paree& Marian Nesse

Stap aan boord van het vissersschip de TX11, volg een visserijrondleiding en kijk mee met de demonstratie scheepsknopen door het Knopengilde. Kinderen kunnen een klompbootje maken met getaand zeil of meedoen met de workshop vis vlechten (vanaf 10 jaar). Voor de workshop vis vlechten is reserveren noodzakelijk, dit kan binnenkort via onze ticketshop. De ambachten in het buitenmuseum staan gedurende het weekend speciaal in het thema van de visserij en bij de horeca kun je terecht voor een Hollandse haring met een glaasje korenwijn.
14  - Geeste (Dld)
Open Air Festival Geeste - Genre : Shanty & Seasong
Geeste Negen koren op drie podia bieden een inspirerend spektakel bij het prachtige landschap op de dijk rond het restaurant Deichkrone am Speichersee in Geeste. Wat is er leuker dan te luisteren naar de beste shanties bij goed weer en gelijktijdig op zoek te zijn naar koopjes op het grote rommelmarkt. Muziekliefhebbers zullen waar voor hun geld krijgen als de shantykoren uit Nederland en Duitsland pronken met de verscheidenheid aan interpretaties van shanties en zeemansliederen. Bijzonder indrukwekkend is het laatste samenzang, waarin alle koren met zangers, zangers en muzikanten, samen met het shantykoor Geeste, hun liederen over het meer laten schallen Ook weer van de partij is het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen die op hun eigen chaotische en enthousiaste manier allerlei shanties , seasongs en ballades ten gehore zal brengen. Liedjes om mee te zingen en mee te klappen.
20  - Uden
1e Shantyfestival HaveNloos - Genre : Shanty & Seasong
Zaterdag 20 Augustus zal Zeemanskoor HaveNloos haar eerste Shanty festival gaan organiseren rond om de markt in Uden.
Met medewerking van: Zeemanskoor Deining uit Drunen, Zeemanskoor De Loswalklinkers uit Dongen, Shantygroep De Maashave uit Grubbenvorst en natuurlijk Zeemanskoor HaveNloos uit Uden.
Aanvang 13.00 uur tot 17.30 uur.

21 - Rotterdam
ShantyCafé - Genre : Shanty & Seasongs

26 t/m 29 - Appingedam
Bie Daip - Genre : Folk & Seasong
Dit jaar, tijdens de 20e aangepaste editie van Bie Daip hebben wij geprobeerd een gevarieerd programma voor u samen te stellen.
Een aantal groepen uit Europa komen naar Appingedam. Samen met de voor u bekende deelnemers zorgen zij voor een fantastisch weekend met muziek, theater, zang en dans.

Bie Daip neemt tevens de kinderen weer mee aan boord, door diverse gratis activiteiten aan te bieden. In de Nicolaikerk kunnen ze met lego bouwen en meedoen aan een wedstrijd. Daarnaast is er voor de allerkleinsten duplo aanwezig en games etc.
Dit jaar tijdens “Bie Daip” zijn er zoveel mogelijk buitenactiviteiten. Op het kerkplein verrijst een prachtig terras met een podium en daarnaast vinden er indien mogelijk optredens plaats bij de plaatselijke Horeca.

Wij hopen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn en wensen u een fantastisch weekend toe! Op zondag zijn er tevens optreden in de synagoge. Het programma staat derhalve nog niet vast en kan tot het laatste moment aangepast worden.


27 - Boeiplein Tuinderslaantje Vinkeveen
Shanty festival - Genre : Shanty & Seasongs
De Turfschippers organiseert op deze dag het 8e Shantyfestival op de parkeerplaats van SCC de Boei in Vinkeveen Deelnemers zijn: Zeemanskoor De Brulboei uit Vreeswijk. Zeemanskoor Onder Zeil uit Schagen. Shantykoor Windstilte uit Vleuten-de Meern. Shanty & zeemanskoor de Turfschippers uit Vinkeveen en de Piraten meiden van de Turfschippers. Tijd: 12.00 tot 18.00 uur Toegang is gratis en er is genoeg eten en drinken. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar Sporthal De Boei.
27 -Barneveld
Shantyfestival VOLLE KRACHT VOORUIT- Genre : Shanty & Seasongs
Het Barnevelds shantykoor HET ROER OM organiseert op zaterdag 227 augustus 2022 op het Raadhuisplein in Barneveld het shantyfestival VOLLE KRACHT VOORUIT. Deelnemende koren zijn naast HET ROER OM, Batavia uit Lelystad, Bravour uit Woerden en Sjappetouwtjes uit Enkhuizen.
ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud