Augustus - Agenda

Ga naar de inhoud

Augustus

Augustus 2019
8 en 9 Maritiem Festival

30 juli  t/m 2 - Vegesack ( bij Bremen )
Maritim Festival Vegesack - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Voor de 22e keer het grootste Duitse festival op Shanty gebied,:
8 en 9 - Enkhuizen (Zuiderzeemuseum)
Maritiem Festival - Genre : Folk, Shanty & Seasong
Het jaarlijks terugkerende Maritiem festival is een vaste waarde in de programmering van het Zuiderzeemuseum met zeeliederen en maritieme  festiviteiten. Zaterdag 10 en zondag 11 augustus komen de leden van de Vereniging Botterbehoud in groten getale met hun botters naar de Marker haven in het buitenmuseum. Op de kade hangt dan de geur van vers gerookte vis en ambachtslieden tonen hoe blokken en visnetten vroeger werden gemaakt.
's Nachts wordt er gevist en overdag varen de botters met museumbezoekers. Ontdek hoe men anno 1930 met fuiken viste en hoe je scheepsknopen legt. Bewonder de diverse draaiende scheepsmotoren – eentje met een groot vliegwiel – en luister naar de stoere zeemansverhalen voor jong en oud in het dijkmagazijn door Piet Paree met muzikale ondersteuning van Andre Visser
Zeeliederen en shanty's
Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum genieten van muziek van shantykoren. Ook deze koren uit binnen- en buitenland zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met het evenement, waar zij zeemansliederen zingen uit alle windhoeken. Als finale zorgen de shantykoren voor een gezamenlijk, groots optreden op het schoolplein.
16 - Rotterdam
109e ShantyCafé  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
28 t/m 30 -Appingedam
Internationaal Folk & Seasongfestival Bie Daip - Genre : Folk, Shanty & Seasong
De top van de wereld strijkt neer in Appingedam
Dit jaar, tijdens de 19e editie van Bie Daip hebben wij geprobeerd een gevarieerd programma voor u samen te stellen. De top van de wereld strijkt neer in Appingedam van Europa en ver daar buiten. Er komen dit jaar een aantal groepen die nogniet eerder te horen en te zien waren tijdens dit festival. Groepen uit heel europa en daarbuiten. Samen met de voor u bekende deelnemers zorgen zij voor een fantastisch weekend met muziek, zang en dans.
Terug naar de inhoud