Agenda

Ga naar de inhoud
Augustus 2018
1  - Dwingelo
Siepelfeest - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Optreden van het Abel Tasman Koor in het centrum. 11.00u tot 15.00u.
1  - Spakenburg
Spakenburgsedag - Genre : Shanty & Seasongs
Zeemanskoor "Nijkerks Welvaren" geeft tussen 12.00 en 17.00u twee spetterende optredens tijdens de Spakenburgsedag op 1 aug. 2018. De exacte tijden vindt u t.z.t. op onze website zeemanskoornijkerk.nl

3 tm 8  - Bremen Vegesack
Internationales Festival Maritim - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Und musikalische Highlights vom Feinsten dürfen Fans internationaler Seamusic auch bei der 20. Auflage des Internationalen Festivals Maritim erwarten: Rund 31 Bands und Gruppen, unter anderem aus Polen, England, Italien, Frankreich, den Niederlanden, der Schweiz und natürlich aus Deutschland reisen am ersten Augustwochenende an, um Vegesack, den maritimsten Stadtteil Bremens, in einen kollektiven Ausnahmezustand zu versetzen. Auf zehn Open-Air-Bühnen stehen 170 Konzerte auf dem Programm, von fetzigem Irish Folk und Scottish-Rock, keltischer Folklore und Bluegrass bis hin zu Shanties und Balladen gibt es jede Menge Seamusic auf die Ohren.
4 - Ede
Shantykorenfestival Ede - Genre : Gevarieerd
Ook deze zomer kunt u weer genieten van een Shantykorenfestival in het centrum van Ede. Zaterdagmiddag 4 augustus 2018 treden er acht koren op waaronder het organiserende Shanty Zangers Ede. Dit jaar heeft het festival een internationaal tintje door de deelname van een Duits koor. Shanty Zangers Ede organiseert dit Shantykorenfestival samen met de Stichting Binnenstadsmanagement Ede. In het centrum staan op 4 augustus vier podia opgesteld: op het Museumplein, het Kerkplein, het Bevrijdingsplein en het Maanderplein. De opening van het festival door de Heidehoogheden is om 12.00 uur bij het podium op het Kerkplein, met alle koren. Aan het eind van de middag, zo rond de klok van 17.00 uur, stromen de koren naar het Museumplein waar de feestelijke finale van het festival plaatsvindt. Daar is ook de trekking van de loterij met een fiets als hoofdprijs. De loten zijn die middag verkrijgbaar op het Museumplein. Deelnemende koren: Shanty Zangers Ede, Shantykoor 3XNiks uit Heenvliet, Smartlappenkoor Hoevelaken, De Ankervelders uit Achterveld, Piratenkoor De Stormvogels uit Emmen, Waardenburgs Visserskoor, Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam-Voorburg en Shanty-Chor Die Hanseaten Grieth uit Duitsland. Het programma van die dag is tegen die tijd te vinden op shantyzangersede.nl of facebook.com/shantyzangersede.
4 - Nunspeet
De Veluwezingt - Shanty- Genre : Shanty & Seasongs
Op 4 augustus 2018 wordt tussen 11.30 en 18.00 uur wordt door het Marinierskoor Qua Patet Orbis van het Contact Oud Mariniers Veluwe voor de zesde keer op rij een Shantykorenfestival georganiseerd in het centrum van Nunspeet onder het thema "De Veluwe zingt Shanty". Aan dit evenement nemen 15 koren deel t.w.:Zeemanskoor Bravour - Sokkenbuurt Zeemanskoor - Shantykoor Vlaardingen - De Keltische Keilers - Qua Patet Orbis - De Tolzangers - Shantykoor Voor de Mast -  Stuurloos Schiedam - Vrouwen van Schipper Kee - Het Ruime Sop  - Het Dronter Piratenkoor - Shantykoor Buitengaats - Shanty en Amusementskoor 't Kompas Emmer-Compascum  - Shanty-Chor Wasserstad en Shantykoor "die Maeze Sanghers


4 - Ruinen
Jaarmarkt - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Optreden van het Abel Tasman Koor van 11.00u tot 14.30u op de Brink van Ruinen.
9, 18 en 25 - Podium Vlieland
Drijfhout in de Reddingbootschuur - Genre : Folk, Shanty en Seasongs
Ook in 2018 geeft het Vlielandse duo Drijfhout weer een aantal concerten in de monumentale Reddingbootschuur op Vlieland. De Reddingbootschuur is gebouwd in 1894 en de sfeer die er hangt, is nog als toentertijd. Het is net of de reddingsboot net is uitgevaren. Sinds 2017 in gebruik als galerie en podium voor concerten. Een ideale plek voor de muziek en verhalen van Drijfhout. Begeleidt op trekzak, viool en gitaar zingen zij deze avond over gestrande schepen, strandjutters, het leven aan boord en op het eiland van de 19 e eeuw. Kosten €8,50 incl. koffie / thee. aanvang 20.30 uur. Duur 70 minuten, geen pauze. De reddingbootschuur vindt u bij de strandopgang nabij strandhotel Seeduyn


11 en 12 - Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Maritiem Festival - Genre : Folk, Shanty en Seasongs
Op de kade hangt de geur van vers gerookte vis en ambachtslieden tonen hoe katrollen en visnetten vroeger werden gemaakt. Het jaarlijks terugkerende Maritiem festival is een vaste waarde in de programmering van het Zuiderzeemuseum. In dit weekeinde komen de leden van de Vereniging Botterbehoud in grote getallen naar de Marker haven in het buitenmuseum. 's Nachts wordt er gevist en overdag wordt er met museumbezoekers gevaren. Tijdens de vaartocht over het IJsselmeer leer je van alles over de geschiedenis van de visserij. Dit jaar is er ook een opstelling schietfuiken, zeemansverhalen voor jong en oud, scheepsmotoren demonstratie, documentaire De strooptocht, diverse visserijdemonstraties, muzikale vertelvoorstelling Dijkeinde 1916 en er is haring met corenwijn verkrijgbaar. Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum genieten van muziek. De koren uit binnen- en buitenland zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met het evenement, zij zingen zeemansliederen uit alle windhoeken. Voor dit jaar zijn de volgende groepen te beluisteren :Altegaer, Les Souillés de fond de Cale, Kimber's Men, LocTup Together, 2 Sheets to the Wind, Shantykoor Kantje Boord, Onstuimig Schuim, Hodgepodge, Tres Hombres Shanty Crew, Paddy's Passion en Shantykoor Rotterdam  Programma


12 - Geeste Duitsland
Shanty Open Air - Genre : Folk, Shanty en Seasongs
Op een prachtige locatie bij de Speichersee aan de Biener Strasse 15 in Geeste vindt dit open air festival plaats. Er zijn 3 podia met 9 koren en natuurlijk een Trodelmarkt. Van 12:30-18:00 is iedereen welkom. Piratenkoor de Stormvogels uit Emmen zal weer gezellige shanties en seasong en Ierse ballades ten gehore brengen.
Op zondag middag 12 augustus organiseert het Shantykoor de Bossche Maten uit Oudenbosch in samenwerking met Brasserie Tivoli het derde " Shantykoren Mosselfestival"
Locatie: de sfeervolle Kloostertuin van Brasserie Tivoli. Aanvang: 12.15 - 17.30 uur .toegang gratis!!
19 - Rotterdam
89e ShantyCafé  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.

18 - Putten
Shantykorenfestival - Genre : Folk, Shanty en Seasongs
In het centrum van het charmante Putten treden het Piratenkoor de Stormvogels uit Emmen samen met een aantal shantykoren op. De Stormvogels zullen weer gezellige shanties en seasongs en Ierse ballades ten gehore brengen.

18 - Centrum Emmercompascuum
Veenvaart Shantyfestival - Genre : Shanty en Seasongs
Shantyfestival Emmercompascuum Zaterdag 18 Augustus 2018 van 13.00-17.00 uur in het centrum met 6 koren en 3 locaties. De genodigde koren zijn "Sjompiesingers uit Gramsbergen ; Shantychor-Loxsted uit Loxsted duitsland;Pekeler-pluskoren uit Nieuwe-pekela; Shanty Amusementskoor Compas uit Emmercompascuum;Eemslandershanty's uit Klazienaveen en de Rundezangers.
23 - `De Rotonde`Niekerk / Gem. Grootegast
Feestavond in het kader van de feestweek. - Genre : Folk, Shanty en Seasongs
Gezellige avond voor iedereen, waar het Abel Tasman Koor optreedt van 20.00u tot 22.30u.
24 t/m 26 - Bie Daip
Int. Folk & Seasongfestival - Genre : Folk, Shanty en Seasongs
Op 24, 25 & 26 augustus barst de shanty-gekte weer los in Appingedam. Tijdens dit driedaagse evenement mogen we in totaal zo'n 45.000 bezoekers verwelkomen die het historische centrum van Appingedam van een unieke sfeer zullen voorzien. Deze 16e jaargang zullen er zo'n 35 groepen en koren te beluisteren zijn. Deze aantallen maakt dit festival tot het grootste Folk & Seasongsfestival van Europa. Naast de vele shantygroepen worden er tal van randactiviteiten georganiseerd. Zo is er dit jaar ook een maritieme markt waar u o.a unieke antieke zeevaarders-spullen zult aantreffen. Ook zijn er tal van workshops en activiteiten waar u geheel gratis aan mee kunt doen. En zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer de rondvaartboot met groepen aan boord waarmee u door de grachten van Appingedam kunt varen om zo de schoonheid van onze stad te mogen ervaren!
Line Up: Four 'n Aft- De Kaapstander - Seyl & Treyl - Kimber's men - Longest Johns - Unicorn - Monkey's Fist - Onstuimig Schuim - Za Horyzonthem - Les Brouilleurs d'Ecoutes - Armstrong's Patent - Will Finn & Rosie Calvert en Act of Mutiny
25 - Emlichheim Duitsland
Vechtespecktakel - Genre : Gevarieerd
Rond en op het water van de Vechte vindt een heel spektakel plaats met kano's , vlotten en andere vaartuigen. Natuurlijk is er ook muziek en een markt. Het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen zal ook weer gezellige shanties en seasong en Ierse ballades ten gehore brengen (Deichweg Emlichheim)

25 - Boeiplein Vinkeveen
Shantyfestival - Genre : Shanty & Seasongs
Voor de zesde keer het succesvolle festival in Vinkeveen met als deelnemers: Het Ankeveens Havenloos koor, Shantykoor Stuurloos uit Schiedam, De Vechtse Parlevinkers uit Maarsen  en de organisator het shanty & zeemanskoor uit Vinkeveen. Aanvang 12.00 uur. Toegang gratis. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar zalencentrum de Boei.
25 - Ermelo
Mini-shantyfestival Ermeluiden - Genre : Shanty & Seasongs
Op zaterdag 25-8-2018 vindt er in Ermelo van 13.00 uur - 17.00 uur een mini-shantyfestival plaats in het kader van het 15-jarig bestaan van het Shanty - en Gezelligheidskoor Ermeluiden. Aan dit festival wordt deelgenomen door de navolgende koren: Ermeluiden, Qua Patet Orbis, Vrouwen van Schipper Kee en het Zeemanskoor uit Nijkerk.
25 - Leidschendam
12e Shantyfestival - Genre : Shanty & Seasongs
Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam organiseert voor de 12e keer shantyfestival aan de vliet 2018. Het festival vindt plaats rondom de sluis en het damplein. met medewerking van horeca sluisgebied. Er zullen 12 shantykoren optreden op 4 podia. Het festival is vrij toegankelijk. Iedereen is van harte welkom van 12.00 uur t/m 17.30
25 -Harderwijk
Shantykoren Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Shantykoren Festival op de Markt in Harderwijk Vanaf 12.00 uur met aansluitend de MOSSELPARTY.Met medewerking van Shantykoor de Boekaniers - Visvrouwenkoor De Schellevissen uit Almelo - Zeemanskoor Kop van’t Ende uit Elburg en Shantykoor De Sjappetouwtjes uit Enkhuizen.26 - Austerliz (prov Utrecht)
4e Shantyfestival "Trefpunt op het plein" - Genre : Shanty & Seasongs
3 Shantykoren verzorgen een middag vol met zang, humor en plezier.Dit wilt u niet missen! Bij het 4e Shantyfestival in Austerlitz. Het Bataviakoor is ontstaan uit een promotieteam van de Bataviawerf uit Lelystad. Zang kwaliteiten gooien bij hen hoge ogen, maar zullen nooit hun uiteindelijke doel worden. Het publiek boeien, enthousiasmeren, en hun eerste optreden op de werf ter gelegenheid van het VOC –jaar was in 2002. Op 1 Oktober 2005 werden zij zelfstandig. Shantykoor “De Driemasters” uit Driebergen zingen Nederlandse Engels en Duitse liederen die over de zee, water en het zeemansleven gaan. Met hun liedjes, in koor en solo, brengen ze volop gezelligheid. Dit koor telt 52 leden en staan voor gezelligheid. Het koor is opgericht in 2004 Het uit 58 personen bestaande Shantykoor Nootdweer uit Zeist staat garant voor gezelligheid. Dit koor zingt o.a. ook een Ierse love songs en vissersliedjes,. Op 30 mei 2001 vond de 1e oprichtingsvergadering van Nootdweer plaats. Vanaf die datum gaat Nootdweer als een zelfstandig koor verder, In september 2002 vond de officiële oprichting van het koor plaats. Met dit repertoire en de vrolijke optredens is het koor al snel bekend geworden. Elk koor treedt 2 x 30 minuten op, in de Muziektent buiten op, en met een Grand finale van de 3 koren om 16.00 uur. En bij slecht weer gaat het binnen door in het Dorpshuis. Al met al een gezellige middag bij Het Plein onder leiding van Willem van Cappelle

29 - Podium Vlieland
Drijfhout, met een korreltje zout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
De 10e avondvullende voorstelling van het bekende Vlielandse duo Drijfhout! Al jaren speelt Drijfhout elke week voor een uitverkochte zaal. Podium Vlieland werd door de Volkskrant op de lijst van 10 leukste kleine theater van Nederland gezet. Ger Lamerus en Nils Koster zij ras muzikanten en vertel kunstenaars. Ze spelen en zingen eigen liedjes en traditionele muziek van Vlieland, de wadden en (ver)daarbuiten. Deze jubileumvoorstelling spelen ze voor de pauze werk van hun nieuwe cd, na de pauze ruim aandacht voor alle inmiddels bekende Drijfhout klassiekers. Een avond vol humor, nostalgie en melancholie als altijd aan elkaar gesmeed met sterke verhalen. Drijfhout, met een korreltje zout!
Ger Lamerus: zang, gitaar, trekzak, tin-whistle en Nils Koster: zang, viool, gitaar, mandoline en piano . Aanvang 20.30 uur . Duur: 105 minuten . Kaarten: €12,50
11 en 12 Maritiem Festival
Terug naar de inhoud