Juni - Agenda

Ga naar de inhoud

Juni

Juni 2023
3 - Leiden
Naar Zee Folk & Shantyfestival - Genre : Folk, Shanty en Seasongs
Op zaterdagmiddag 3 juni opent wethouder Julius Terpstra om 13.00 uur op het Burchtplein in Leiden het Sea Folk & Shantyfestival ‘Naar Zee, Naar Zee!’ van het Leids zeemanskoor Rumor di Mare. Het festival is bedoeld voor liefhebbers van shanties en zeemansliederen, maar met het festival wil Rumor iedereen op een verrassende wijze kennis laten maken met maritieme muziek. Wil je meer weten, kijk dan op de website van Rumor di Mare
Het programma
Zaterdag 3 juni van 13.00 tot 18.00 uur tussen de Burcht en de Hooglandse Kerk in Leiden.
En vervolgens van 20.00 tot 23.00 uur in onze repetitieruimte De Tuinzaal van het Grand café de Burcht, aan de voet van de historische Burchtheuvel aan de Burchtsteeg 14 in Leiden.
Er zijn optredens van:
Bâbord – Tribord (F)
Pekel (NL)
SeaFever (NL)
Shantykoor West Zuidwest (NL)
Aisling (NL)
Het Leids zeemanskoor Rumor di Mare (NL)
3 - Maarssen
Shantyfestival - Genre :Shanty en Seasongs
Op zaterdag 3 juni organiseert het shantykoor De Vechtse Parlevinkers uit Maarssen tijdens de jaarmarkt een shantyfestival op het Harmonieplein in Maarssen.
De deelnemende koren zijn: Het Krakend Tuig uit Breukelen, De Peijesjongers uit Drachten en de Vechtse Parlevinkers uit Maarssen.
Voor het schema van optreden zie www.parlevinkers.nl agenda
3 - Pijnacker
Shantyfestival - Genre :Shanty en Seasongs
Het shantykoor Schiehaven gaat een shantykorenfestival organiseren voor zaterdag 03 juni 2023, op het Raadhuisplein te Pijnacker.
De optredens zullen duren van 11.00 uur tot 16.30 uur. De volgende koren verlenen hun medewerking:   Shantykoor Albatros uit Spijkenisse  De Vlaardingse Muiters uit Vlaardingen De Zeekanters uit Noordwijk
10 - Woerden
Bravour Shantyfestival - Genre : Shanty & Seasong
Opening Festival Zaterdag 11.30 door Koor Bravour
De deelnemende koren zijn : Shantykoor de Zilk - Shantykoor Alle Hens - Havenkoor Fortitudo - Shantykoor Stuurloos - De Vleardingse Maatjes - Zeemanskoor Nijkerks Welvaren - De Vechtse Parlevinkers - Shantykoor Het Roer Om - Helius Shanty Zangers - Muiterij Kantje Boord en Koor Bravour
10 - Dordrecht
Shanty festival Dordrecht - Genre : Shanty & Seasong
Shantyfestival zaterdag 10 juni Waterwiel 700, 3317 NJ Dordrecht Zaterdag 10 juni van 11.00 - 18.00 is het weer zover, dan organiseer Shantykoor de "Admiraliteit" uit Dordrecht, onder leiding van onze enthousiaste dirigent Johan Cambach het 14e Shantyfestival op het Admiraalsplein te Dordrecht met medewerking van Shantykoor de Horizon, De Kreekrakkers en het Cabouws Wetering koor.

10 - Meppel
Grachtenfestival MeppelVolVaart - Genre : Shanty & Seasong
Shanty- en Piratenfestival/Grachtenfestival MeppelVolVaart
Zaterdag 10 juni 2023 van 11.00 uur tot 17.00 uur in de binnenstad van Meppel.
Piratenkoor De Zingende Padd'n - Wapenveld - Wheem
De Stuyvesant Sailors uit Wolvega – Wheem

De Noaberzangers  uit Nieuw-Amsterdam– Groenmarkt
De Lady Pirates uit Winschoten - Groenmarkt

De Windjammers uit Kuinre  
Meppeler Muiters uit Meppel – Kerkplein

Shantycrew Buitenboord - Zwolle  / centrum / Grachtengebied
Trio Stowaway – Appingedam         / centrum / Grachtengebied    
Seyl & Treyl – Oudewater       / centrum / Grachtengebied   
11 - Tubbergen
Shanty Festival Tubbergen - Genre : Shanty & Seasong
Op zondag 11 juni is het weer tijd voor het Shantyfestival Tubbergen. 10 koren met in totaal zo'n 400 zangers gaan er weer een mooie dag van maken in het hart van het altijd bruisende hart van Tubbergen. Dit keer een speciale editie tgv ons 10-jarig bestaan. De zangers worden ontvangen in het gemeentehuis en vervolgens treden ze allemaal in 3 blokken op. Daarvoor zijn er 3 fantastische podia opgezet verdeeld door het dorpscentrum. Kortom 11 juni is Tubbergen de place to be voor alle gezelligheidsmensen waaronder natuurlijk alle shantyliefhebbers vallen. De plaatselijk horeca zal ervoor zorgen dat je niet droog komt te vallen.

18 - Rotterdam
ShantyCafé - Genre : Shanty & Seasong
De 3e zondag van de maand en zullen dan het shantycafé dan weer in Rotterdam voor de 118e keer organiseren. En iedereen is van harte welkom, om te kijken, te zingen, mee te zingen, te soleren of om een instrument te bespelen. Iedereen is welkom. Wij van de organisatie van het shantycafé vragen of u dit bericht met de bijlage of alleen de bijlage aan uw koorleden en andere geïnteresseerden wilt doorsturen.   Of zet het op uw sociale media pagina.
Alvast bedankt en graag tot de 19e in het shantycafé Rotterdam in het Lichtschip aan de leuvehaven in Rotterdam
.... - ..........
...............- Genre : Shanty & Seasong


ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud