Juni - Agenda

Ga naar de inhoud

Juni

Juni 2020 ALLE ONDERSTAANDE EVENEMENTEN ZIJN AFGELAST
1 - Brummen
Pinksterfestival -  Genre : Gevarieerd
Op eerste pinksterdag zondag 31 mei 's middags is er een kunstmarkt rond het Marktplein in Brummen. Meer dan 60 kunstenaars uit het hele land komen dan hun met passie gemaakte kunstwerken verkopen. Sieraden, keramiek, schilderijen en nog veel meer. De traditionele Pinkstermarkt vindt plaats tweede pinksterdag, dit jaar op 1 juni. Een markt met meer dan 150 deelnemers die werkelijk van alles en nog wat aanbieden. Uiteraard is er ook muziek, lekker eten en van alles te doen voor de kinderen. Shantykoor IJsselboei prijst zich gelukkig dat het weer in staat is hun jaarlijkse festival te organiseren in de Oude Kerk in Brummen. De volgende koren treden daar dit jaar op 2e Pinksterdag op: De Zoute Zee uit Huizen, Leeuwarder Shantykoor uit Leeuwarden, piratenkoor de Stormvogels uit Emmen en natuurlijk de IJsselboei uit Brummen. De afsluiting is weer lekker met de Pretband.
2 - Niebert
Shantykoor Tolbert haar jaarlijks concert -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op dinsdagavond 02 juni verzorgt het Shantykoor Tolbert haar jaarlijks concert bij het Museum Steenhuis in Niebert. De toegang is gratis. Aanvang 19.30 uur.
5 t/m 7 - Dordrecht
Dordt in Stoom -  Genre : Gevarieerd
In juni 2020 wordt voor de 19e keer DORDT IN STOOM, het omvangrijkste stoom evenement in Europa in Dordrecht, gehouden. Er worden 250.000 bezoekers verwacht. De toegang is gratis. Voor historisch vervoer kan een dagkaart worden gekocht, het ‘Stoomrondje Dordt’.

Vrijdag 5 juni:
opening ‘Dordt in Stoom’ met vlootschouw
Vrijdagavond 5 juni wordt weer de Vlootschouw georganiseerd, het spectaculaire openingsnummer van Dordt in Stoom! Dordt in Stoom start met een stoomfluitenconcert om 20.00 uur. Vanaf het Groothoofd, de Merwekade èn op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht is dit spektakel te volgen. Zie ook programma en plattegrond.

Zaterdag 6 en zondag 7 juni:
Stoomevenement Dordt in Stoom
Het gigantische evenement is verspreid over twee gebieden in de stad. Het Stoomrondje Dordt is een dagkaart, die de bezoeker terug brengt in de tijd. Het Stoomrondje Dordt geeft toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie. Inbegrepen zijn de stoomtrein, (historische) bussen, de toegang tot de Modelbouwshow, de bezichtiging van diverse schepen en (stoom-) rondvaarten. De dagkaart Stoomrondje Dordt is dan verkrijgbaar bij alle vertrekpunten. Er kan een rondreis worden gemaakt; het vertrekpunt is naar eigen keuze. Om alles te kunnen zien, is tenminste drie uur nodig!

In het schilderachtige havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade zijn tientallen stoomschepen, stoommachines en stoomwerktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse (stoom-)schepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Terrassen en muziek zorgen voor bruisende gezelligheid.

Deelnemers uit binnen- en buitenland tonen modelspoorbanen, miniatuurstoommachines en modelschepen in een grote modelbouwshow.
6 - Stadskanaal
Feest bij Kuchentreff -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
De Lente is al in volle gang, alles geurt en kleurt, zo ook in de keukenstudio van Kuchentreff in Stadskanaal. Op zaterdag 6 juni komen daar deze geuren helemaal naar boven, want dan kunt niet de keukens bekijken maar ook leuke hapjes proberen die daar bereid worden. De plek kunt u gemakkelijk vinden, voor de ingang staat piratenkoor de Stormvogels u al op te wachten met deinende shanties en mooie seasongs. De 40 zeerovers houden van zeemansliederen, van meezingers en meeklappers zowel Ierse ballades en Duitse meedeiners. Onder leiding van een dirigente, de enige vrouw in dit koor, wordt dit een spektakel. Tel daar een slagwerker, twee accordeonisten en drie gitaristen bij en je hebt een gezellig feestje.
7 - Steinfurt (Dld)
25 jarig Jubileum  - Genre : Gevarieerd
Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van het Shanty Chor der Stormvogel uit Steinfurt treedt het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen op. Dit fraai uitgedoste koor zingt op enthousiaste en charmante wijze shanties en seasongs. D e 40 zeerrovers houden van zeemansliedere, van meezingers en meedeiners zowel als Ierse ballades en Duitse meedeiners. Onder leiding van een dirigente, de enige vrouw in dit koor, wordt dit een heel spektakel. Tel daar nog een slagwerker, twee accordeonisten en drie gitaristen bij en je hebt een gezellig feestje.
14 - Tubbergen
Shantyfestival Tubbergen  - Genre : Shanty & Seasongs
Op zondag 14 juni is er voor de 3de keer een groots Shantyfestival in het bruisende hart van Tubbergen. Shantykoor de Schuytenvaerders organiseert dit evenement wat samen met de grote braderie zorgt voor een prachtige en gezellige dag in het mooie Twentse dorp. Op 3 overdekte podia met horecaterras, verdeeld over het centrum van het dorp,treden vanaf 12.00 uur 10 uiteenlopende koren op.20 - Witteveen
Cultuurdorp  - Genre : Gevarieerd
In de gemeente Midden Drenthe ligt het dorpje Witteveen (circa 450 inwoners). Hier ligt dit jaar het culturele centrum van de gemeente. Op 20 juni treden verschillende groepen uit dit dorp op. Een aantal mannen krijgt hierbij versterking van piratenkoor de Stormvogels uit Emmen. Dit fraai uitgedoste koor zingt op enthousiaste en charmante wijze shanties en seasongs. De 40 zeerovers houden van zeemansliederen, van meezingers en meeklappers zowel als Ierse ballades en Duitse meedeiners. Onder leiding van een dirigente, de enige vrouw in dit koor, wordt dit een heel spektakel. Tel daar nog een slagwerker, twee accordeonisten en drie gitaristen bij en je hebt een gezellig feestje.
20 - Rijssen
Zomerwende festival  - Genre : Shanty & Seasong
Shantykoor Riessen organiseert in het mooie en gezellige centrum van Rijssen een festival waaraan ook meedoen het Shantykoor Maritiem uit Winschoten, het Nederlandstalig koor NooTzaak uit Markelo en de Tukkerladies uit Rijssen
20 - Hardinxveld Giessendam
Braderie  - Genre : Folk
op zaterdag 20 juni a.s zal folkgroep Shepherds Pie een optreden verzorgen tijdens de braderie in Hardinxveld Giessendam. Vanaf 11.00 uur zal de groep een groot aantal Ierse en Schotse folksongs ten gehore brengen. Voor meer informatie gaat U naar de website.
21 - Rotterdam
107e ShantyCafé  - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
28 - Rodinghausen
Festival in der Aula  - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
In de aula van de Gesamtschule Rodinghausen-Schwenningdorf organiseert Shanty Chor Bruchmuhlen een shanty festival met 4 koren. Piratenkoor de Stormvogels uit Emmen is daar ook van de partij. De 40 fraai uitgedoste zeerovers houden van zeemansliederen, meezingers en meeklappers zowel Ierse ballades als Duitse meedeiners. Onder leiding van een dirigente, de enige vrouw in het koor, wordt dit een spektakel. Tel daar nog een slagwerker, twee accordeonisten en drie gitaristen bij en je hebt een gezellig feestje.

Terug naar de inhoud