Juni - Agenda

Ga naar de inhoud

Juni

Juni 2022
3 - Leiden
Rumor di Mare in het Kielzog van de Pilgrims - Genre : Folk
Op vrijdag 3 juni 2022 organiseert het Leids Zeemanskoor Rumor di Mare een festivalavond vol muziek in het teken van vier eeuwen Mayflower. Twee Leidse componisten, Jan Marten de Vries en Huub de Vriend schreven ter ere van het Mayflower-jaar een lied en een koorwerk. Beide beleven op deze avond hun première en worden vertolkt door Rumor di Mare, in samenwerking met Het Klein Leids Liederen Koor. Rumor di Mare besluit het optreden met seafolk- and shanty: aanstekelijke en weemoedige zeemansmuziek om naar te luisteren of mee te zingen. Harm Huson, vaste dirigent bij beide koren, heeft de muzikale leiding over de avond. Aanvang 20.00 uur in de Tuinzaal van Grand Café de Burcht, Burgsteeg 14 in Leiden. In de pauze en na afloop is er een drankje.
4 - Ermelo
Mini festival - Genre : Shanty & Seasongs
Optreden van het Zeemanskoor “Nijkerks Welvaren “ op het mini festival in Ermelo
4 - Maarssen
Shantyfestival - Genre : Maritiem
Op de eerste zaterdag in juni is er altijd een jaarmarkt in Maarssen. Het shantykoor De Vechtse Parlevinkers combineert dit met een festival op het gezellige Harmonieplein van 12.00u. - 16.30u. De Driemasters uit Driebergen, Het Krakend Tuig uit Breukelen en De Vechtse Parlevinkers uit Maarssen zullen optreden. Voor het schema van optreden zie de website www.parlevinkers.nl en ga dan naar agenda

11 - Pijnacker
10e Shanty korenfestival - Genre : Shanty & Seasongs
Shantykoor Schiehaven organiseert het 10e shantykoren festival in Pijnacker op zaterdagmiddag 11 juni 2022. Iedereen is welkom om lekker te genieten en te luisteren naar de zeemansliedjes.
11 - Woerden
Shantyfestival Bravour en Woerden in 2022 - Genre : Shanty & Seasongs
15e Bravour Shantyfestival, 20 jaar Koor Bravour, Woerden 650
Speciale editie in het kader van 20 jaar Bravour en Woerden 650

Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert Koor Bravour voor de 15e keer een heel bijzonder en gezellig muziekfestijn in het centrum van Woerden. Op vijf podia vinden de unieke optredens plaats door maar liefst 14 geselecteerde zeemans-/shantykoren vanuit alle windstreken.

Om 11.30 uur opent burgemeester Victor Molkenboer het Shantyfestival met aansluitend een optreden van Koor Bravour. Vanaf 12.00 uur strooien wij gedurende de middag samen met de 14 deelnemende koren de muzikale noten over boord richting de Woerdense pleinen en straten en creëren wij een sfeer van zoute zee, stoere zeelui, gerookte paling, haring en vooral veel muzikale gezelligheid.

De hele dag zal een kritische jury de zingende bemanningen volgen en beoordelen, om aan het einde van de dag de felbegeerde publieksprijs uit te reiken.

20 jaar Koor Bravour
Koor Bravour is opgericht in 2001 maar helaas konden wij vorig jaar ons 20 jarig bestaan niet vieren. Daarom pakken wij ook dit heugelijke feit mee om ons festival een extra feestelijk tintje te geven.

Woerden 650
Woerden viert in 2022 dat het 650 jaar stadsrechten heeft. Tijdens het jaar wordt er van alles georganiseerd. De afsluiting van het Shantyfestival is dit jaar extra bijzonder in het kader van Woerden 650. Samen met alle koren en de bezoekers wordt een lied over de stad Woerden gezongen waarvan de tekst op een groot lichtscherm zal worden getoond.

11 - Dordrecht
Dordtse Shantyfestival - Genre : Shanty & Seasongs
Lekker meedeinen en meezingen op 11 juni 2022 met Shantykoren uit de regio
Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert Shantykoor de Admiraliteit voor de 13 de keer het Dordtse Shantyfestival. Ook dit jaar nemen vijf koren de bezoekers mee met bekende en minder bekende Nederlandse en buitenlandse zeemansliederen. Iedereen mag meezingen. Dat gaat vaak vanzelf, is de ervaring. De koren zijn: Shantykoor Stuurloos uit Schiedam, Shantykoor Buitengaats uit Zwijndrecht, Shantykoor Albatros uit Rotterdam en Shantykoor de Admiraliteit uit Dordrecht en het Kinderkoor Krispy Notes uit Dordrecht. Het Shantyfestival vindt plaats op zaterdag 11 juni 2022, van 11.00 uur tot 17.00 uur, op het Admiraalsplein in Dordrecht. Entree  gratis en parkeren in de omliggende straten.

12 - Tubbergen
Shantyfestival Tubbergen - Genre : Shanty & Seasongs
Na 2 jaar gedwongen afgelasting zal het er op 12 juni toch weer van komen; het jaarlijkse Shantyfestival van Shantykoor de Schuytenvaerders in Tubbergen. Op 3 podia verdeeld door het gezellige winkelcentrum van Tubbergen treden vanaf 12.30 tot 17.00 uur 10 koren op. Op deze koopzondag is tevens een grote braderie, dus ook voor de aanhang is er naast de muziek en zang wat te beleven. Toegang is gratis
12 - Mariaheide (gem. Meijereistad) Cafe D'n Brouwer)
Ierse Middag in D'Hei - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Zondagmiddag 12 juni 2022 verzorgt de Kabelgat Ramblers i.s.m. Jigsaw en Cafe D'n Brouwer een middag vol Ierse songs en shanty's. Vanaf 14.30 uur bent u van harte welkom op Dobbelsteenplein 1, 5464VP in Mariaheide. (gem. Meijereistad)
15 - Spakenburg
Haring party - Genre : Shanty & Seasongs
Optreden tijdens het brengen van het 1e vaatje nieuwe haring.
19 - Rotterdam
ShantyCafé - Genre : Shanty & Seasongs

25 - Elburg
Zuiderzeefestival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs

25 - Nijkerkerveen
100 jarig bestaan van Essen diervoeders - Genre : Gevarieerd
Optreden tussen 12.00 en 14.00. u. tijdens de viering van het 100 jarig bestaan van van Essen Diervoeders

ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud