Juni - Agenda

Ga naar de inhoud

Juni

Juni 2018
1 - Dordrecht
Shanty / Zeemansliederen festival  - Genre : Shanty & Seasong
Het  Shanty-koor de Admiraliteit uit Dordrecht organiseert op 1 juni 2019  een Shanty / Zeemansliederen festival. De optredens vinden plaats op 1 overdekt podium (trailer ) op het Admiraalsplein in de wijk Wielwijk te Dordrecht De optredens zijn van 11.00 tot 16.50 en rond 17.00 een gezamenlijke afsluiting. Kooren: Havenkoor Vissershang             uit Hank - Shantykoor  de Admiraliteit uit Dordrecht - Shantykoor Trossen Los              uit Capelle a/d IJssel- Shantykoor de Moordtzangers uit  Moordrecht. Wij wensen u een zonnige en gezellige middag.


2 - Vlaardingen
46e ShantyCafé  - Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !

2 en 3 - Seelze (Hannover)
Seelzer Shanty festival  - Genre : Gevarieerd
Dit festival in Seelze vlakbij Hannover is een 4 daags festijn beginnend op Hemelvaartsdag en eindigend zondag 3 juni. De zaterdag en zondag is vooral gericht op shanty's en seasongs. Er zijn dan 10 koren waaronder een koor uit Zwitserland, een koor uit Denemarken en uit Nederland piratenkoor de Stormvogels uit Emmen. Het organiserend koor Shanty Chor Lohnde viert gelijktijdig zijn 30 jarig jubileum. Dity feest wordty daarom opgefleurt met 3 partybands, een markt en een uitstekende catering. Dit alles vindt plaats rond het Radhausplatz aan de Hannoverstrasser in Seelze
4, 12, 19 en 26 - Vlieland
Drijfhout in Podium Vlieland - Genre : Shanty & Seasongs
De heren van Drijfhout spelen een avondvullende voorstelling in theater Podium Vlieland, dorpsstraat 84. Aanvang 20.30 uur kaarten €12,50 reserveren via info@drijfhout-vlieland.nl of te koop bij het theater
6 - Beilen
de LaNijTo  - Genre : Gevarieerd
Eens in de vijf jaar staat Beilen in het teken van het grootste dorpsfeest in de wijde omgeving, de LaNijTo. Dit is een combinatie van feestelijke activiteiten van de stichting Beleef Beilen en de stichting Middenveld. Welke er op donderdagmiddag plaatsvinden is op dit moment niet bekend, kijk daarvoor op de LaNijTo website. De muzikale omlijsting wordt in ieder geval verzorgd door het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen die op hun eigen chaotische en enthousiaste manier allerlei shanty's, seasongs en ballades ten gehore zal brengen. Liedjes om mee te zingen en mee te klappen.
9 - Vlieland
Terras optredens  - Genre : Shanty & Seasongs
Folkgroep Drijfhout speelt voor u op het altijd gezellige en verwarmde terras van Hotel Zeezicht Aanvang 20.30 uur, gratis entree

10 - Emmen
Pinkstermarkt  - Genre : Gevarieerd
Wie 2e Pinksterdag gezellig wil struinen op de Pinkstermarkt kan op de stadsvloer van Emmen zijn hart ophalen omdat hier op maandag 10 juni het marktplein zal vollopen met antieke en gebruikte spullen. Tevens is er rondom de kerk een braderie met ambulante handelaren met nieuwe waren. Verder zal er een kinderplein ingericht worden met een mobiele speelwagen, een bungee trampoline en een springkussen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen die op hun eigen chaotisch en enthousiaste manier allerlei shanty's, seasongs en ballades ten gehore zal brengen. Liedjes om mee te zingen en mee te klappen.

10 - Brummen (Oude kerk in het centrum Brummen)
Pinksterfestival -  Genre :Shanty & Seasong
Shantykoor De IJsselboei organiseert op 10 Juni Alweer haar 13de Pinksterfestival! Het evenement vindt plaats in de oude kerk van Brummen en in het centrum van Brummen is die dag weer de zeer bekende Pinkstermarkt gaande. Het festival begint rond 11:00 uur en duurt tot ongeveer 17:00 uur, De koren die dit jaar mogen deelnemen zijn: -Shantykoor Kaap Hoorn uit Hoorn -Shantykoor De Trossen los uit Twello -Zeemanskoor Bravour uit Woerden -Shantykoor De IJsselboei uit Brummen Ieder koor treedt twee keer op die dag Het evenement wordt afgesloten met een samenzang en met de Pretband uit Brummen Wie ooit het festival heeft beleeft, wil telkens terug komen!
14 en 15 - Gouda, Mallegatsluis, IJsselhuis
Fish and Ships festival 2019 -  Genre : Shanty & Seasongs
Songs about Fish and Ships, een festival met liedjes over (het werk op) de schepen en de (gevangen en verkochte) vis in de historische binnenstad van Gouda. Op vrijdag 14 juni is er 's avonds shantycafe in het IJsselhuis en op zaterdag 15 juni is er 's middags in de Museumhaven het festival. Gouda kent een rijke historie rondom scheepvaart en visvangst en dat maakt dat er met recht gezongen kan worden over deze rijke traditie uit vroeger tijden. Naast de twee Goudse koren, het Viswijvenkoor Gouda en Shantykoor West Zuidwest komen nog 3 andere Nederlandse groepen en een Engelse hun opwachting maken, ieder met een eigen stijl maar altijd aansprekend en natuurlijk gaat het over Fish and Ships.
15 - Appingedam
Stadshavenfestival -  Genre :Gevarieerd
Het Stadshavenfestival op 16 juni belooft een festival te worden van diverse muziekstijlen, markt & meer en de avond word gevuld met Salsa!
Vanaf 11:00 's ochtends genieten van diverse muziekstijlen zoals Shanty, brassband en Salsa. Stadshavenfestival werkt samen met Markt & Meer, deze verzorgt een markt met een knipoog naar Ibiza Style, achter de Nicolaïkerk en rondom de haven is er een kofferbakverkoop.
Het programma loopt door tot 's avonds 23:00. 's avonds staat in het teken van Salsa, dus dansen op het kerkplein.
Wilt u als bezoeker alles mee beleven dan kan dat voor helemaal niets omdat alles in het openbaar zal plaatsvinden. Als voorloper op het grote Internationale Folk & Seasongfestival Bie Daip is dit dus zeker de moeite waard.
15 - Scheveningen
Vlaggetjesdag -  Genre :Maritiem
Vlaggetjesdag is de viering van de vangst van de eerste nieuwe haring. Alle activiteiten rond de 1e en 2e haven in Scheveningen zijn dan ook gericht op de visserij. Met een vlootshoshantykoor van gepavoiseerde (met vlaggen uitgedost) schepen, een taptoe, een vissersmarkt en in de grote hal van de visafslag een shanty festival. Hieraan werken mee het shantykoor Scheveningen, shantykoor 3 x Niks en piratenkoor de Stormvogels uit Emmen die op hun eigen chaotische en enthousiaste manier allerlei shanties, seasongs en ballades ten gehore zal brengen. Liedjes om mee te zingen en mee te klappen.

16 - Rotterdam
97e ShantyCafé  - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
16 - Tubbergen
Shantyfestival Tubbergen - Genre : Shanty & Seasongs
Op zondag 16 juni is het bruisende hart van Tubbergen weer gevuld met het gezang van 9 koren met in totaal meer dan 400 zangers. Op 3 podia verspreid over het centrum zullen de koren het succes van vorig jaar proberen te overtreffen. Samen met de grote braderie en de gezellige terrassen staat het festival van Shantykoor de Schuytenvaerders garant voor een prachtige zondagmiddag in het mooie Twentse Tubbergen. U bent van harte welkom

22 -Hattem
Hanze Shanty Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Op 22 Juni 2019 organiseert het Wapenvelds Piratenkoor De Zingende Padd'n uit Wapenveld voor de 5e maal het Groot Hanze Festival in Hattem, met 8 koren op 4 podiums in de stad.
22 -Vlieland
Optredens Reddingbootschuur - Genre : Shanty & Seasongs
Drijfhout zingt over vergane schepen, reddingen en het jutten langs het strand in Galerie De Reddingbootschuur aanvang 20.30 uur, kaarten €8,50 te koop de re reddingbootschuur

23 - Apen (Dld)
Matjesfest und Flohmarkt Apen - Genre : Gevarieerd
Het Aper Matjesfest - traditioneel op een zondag medio juni - staat in het teken van overheerlijke visgerechten en wordt verzorgd door palingrokerij Prahm en omliggende bedrijven in het industriepark An der Wiek. Maar niet alleen voor culinaire hoogstandjes wordt gezorgd. Bezoekers kunnen tussen 9.00 en 18.00 uur naar hartenlust door de rommelmarkt snuffelen. Vanaf 11.00 uur openen dan de bedrijven in het industriegebied hun poorten voor alle geinteresseerden . Natuurlijk zal met al die zoute haring de dorst snel opkomen. Die kan worden verwijderd bij de verschillende drankkraampjes. De muzikale omlijsting wordt onder meer verzorgd door het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen die op hun eigen chaotische en enthousiaste manier allerlei shanties, seasongs en ballades ten gehore zal brengen. Liedjes om mee te zingen en mee te klappen.

29 - Elburg
Wal-Halla festival - Genre : Gevarieerd
Op het Wal-Halla festival is voor ieder wat te beleven. Zo is er (kinder)theater, workshops, muziek, foodtrucks en een hippe markt. De prachtige stadswal tussen Goorpoort en Vischpoort vormt het groene decor van de evenement, wat uniek is voor Elburg> Het is een relaxte omgeving geworden waar je leuke dingen kan doen, heerlijk kunt eten en verrast wordt door theater en muziek. Theater is er in vele verschijningsvormen, voor jong en wat ouder. Van Kikker en Eend (Max Velthuis) tot een kleinkunst liedjesprogramma en van musicalvoorstelling tot een modern sprookje voor 12+. Er is een gezellige markt met bijzondere producten en er zijn foodtrucks met wereldse gerechten. Dat alles op de prachtige groene stadswal. De muzikale omlijsting wordt onder meer verzorgd door piratenkoor de Stormvogels uit Emmen die op hun eigen chaotische en enthousiaste manier allerlei shanties, seasongs en ballades ten gehore zal brengen. Liedjes om mee te zingen en mee te klappen.

29 - Hellevoetsluis
Maritiem Festival - Genre : Folk, Shanty & Seasong
In het maritieme hart van  Hellevoetsluis zal een Maritiem Festival worden gehouden aan boord van de Buffel en het historische droogdok "Jan Blanken" met : Viswijvenkoor Sootje Visch - Zuid West 10 - Folkgroep Pekel en de Helius Shanty Zangers
Terug naar de inhoud