Januari - Agenda

Ga naar de inhoud

Januari

Januari 2019

"Schipbreuk" met Piet Paree en Frank Edam


6 - Enkhuizen (Zuiderzeemuseum)
"Schipbreuk" -   Genre : Actief Kinderprogramma
Zondag 6 januari 2019 – Zuiderzeemuseum - 12.00 uur
Kinderprogramma met verhalen en muziek door Piet Parée en Frank Edam e.a
In een spannend verhaal dat zich afspeelt op de Zuiderzee komen 2 kinderen samen  met hun tante Fie in een grote storm terecht. Ze leiden schipbreuk en komen terecht op een eiland, maar…….
…..dat eiland staat helemaal niet op de kaart !
Dat is het begin van een groot avontuur waarbij alles even vreemd lijkt te zijn. Want hoe komen ze nou aan eten? en hun scheepje is helemaal kapot en waar moeten ze nou in wonen? En hoe komen ze ooit weer thuis? en ondertussen zien ze allemaal vreemde dingen waar ze niets van begrijpen….
Maar gelukkig komt er onverwacht hulp en uiteindelijk loopt alles weer goed af….

Verhalenverteller Piet Parée en zanger/muzikant Frank Edam hebben samen een prachtige voorstelling gemaakt met een meeslepende geschiedenis, geïnspireerd op een verhaal van Paul Biegel. Het verhaal wordt afgewisseld met grappige liedjes over het eten en ook Rindert de Rat en Loewietje Kaketoe komen voorbij tijdens het avontuur…

Dit eerste miniconcert van het Zuiderzeemuseum in het nieuwe jaar 2019 is bestemd voor kinderen van ca. 5 tot 11 jaar  

6 - Vlaardingen
41e ShantyCafé  Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
12 - Achterveld
Jaaruitvoering -  Genre : Shanty & Seasongs
Jaaruitvoering Shantykoor “De Ankervelders”.
Op zaterdagavond 12 januari 2019 nodigt Shantykoor De Ankervelders u traditie getrouwuit voor hun Jaarlijkse uitvoering in “Ons Gebouw” in Achterveld.
Dit enthousiaste koor, dat staat onder leiding van onze dirigent Wilma Bouwman, weet steeds meer publiek te trekken, ook vanuit de regio. Het repertoire bestaat uit, zoals het een Shantykoor betaamt, uit Engelstalige Shanty’s, Duitstalige- en Hollandse zeemansliederen, deze werden vroeger op de zeilschepengezongen om het vele handwerk op de schepen lichter te maken.
Op deze avond kunt u een mix van deze liederen zelf beluisteren.De Ankervelders verheugen zich erop om van deze avond een klinkend succes te maken.

U bent van harte welkom in “Ons Gebouw”, Hessenweg 214 in Achterveld.
Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur.
Voor de prijs hoeft u het niet te laten, € 12,- en daarvoor krijgt u naast een prachtig optreden, ook nog een gratis kopje koffie.

Voorverkoop: vanaf 15 december 2018 bij: Hotel Café Restaurant De Roskam
                                                                     Dog Sport Holland
                                                                     SPAR-Schouten, allemaal in Achterveld .
Toegangsbewijzen zijn ook nog op de avond zelf aan de zaal te verkrijgen.
Maar wees op tijd, want vol = vol!


19 - Aarlanderveen
Winter Shantyfestival Aarlanderveen -  Genre : Shanty & Seasongs
"Die Maeze Sanghers" brengen hier o.l.v. dirigent Eric van Dalum de allermooiste shanties ten gehore. Het Scheepsorkest zet zijn beste beentje voor en de Shantymen zullen zich ook niet onbetuigd laten. Verhalende liederen, die vertellen over het wel en wee vroeger aan boord van de zeilschepen. Op het ritme van de songs verrichtte de bemanning hun werkzaamheden. Het koor treedt 3x op. Kom, luister en waan u in vroeger tijden.
20 - Rotterdam
92e ShantyCafé  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
27 - Vinkeveen (de Boei Kerklaan)
Zing mee in het Turfschipperscafé  Genre : Shanty & Seasongs
Zing mee in het Turfschipperscafé
Altijd graag mee willen zingen tijdens een optreden van de Turfschippers of bij een ander zeemanskoor. Maar die tekst. Hoe was die ook alweer.Wat toen waarschijnlijk niet lukte wordt ook in 2019, nu alweer voor de derde keer, werkelijkheid.Terugkijkend is er wat afgezongen in de afgelopen 10 jaren van het bestaan van Shanty & zeemanskoor de Turfschippers waarin de toeschouwers werden vermaakt en verrast met oude en vooral nieuwe zeemansliederen. In 2018 zijn de Turfschippers liefst 26 keer, en met veel plezier, voor een optreden uitgevaren zowel binnen als buiten de Ronde Venen.

En het gaat weer gebeuren. Op zondag 27 januari, kan jong en oud weer volop meezingen in het turfschipperscafé in de Boei. Onder begeleiding van het muzikale combo van de Turfschippers zal het weer tot een grote zeewaardige volkszang komen. Op grote TV schermen, zowel in de zaal als in de hal, zullen de teksten van de te zingen liederen geprojecteerd worden en uitstekend door het publiek te volgen zijn.
Er zijn dit jaar enige veranderingen. Het podium waarop de muzikanten plaats zullen nemen zal een andere plaats krijgen. Daarnaast, net voor de geplande pauzes, zullen de Turfschippers een optreden verzorgen en enkele van hun nieuwste nummers ten gehore brengen. Behalve organisator Shanty &zeemanskoor de Turfschippers zijn verder ook op individuele basis uitgenodigd de leden van een tiental shanty en zeemanskoren uit de regio.

Het Turfschipperscafé is zondag 27 januari geopend van 14.00 tot 17.00 uur, onderbroken met 2 rustmomenten.
Toegang is gratis al wordt een vrijwillige bijdrage via onze turfmanden zeer op prijs gesteld. Kijk ook op de website www.deturfschippers.nl. Kom je ook. Laat je stem horen.

Terug naar de inhoud