Juli - Agenda

Ga naar de inhoud

Juli

Juli 2022

3 -Den Helder
JutterHavenDagen- Genre : Maritiem
Op 2, en 3 juli vindt er in Den Helder een tweedaags nautisch evenement plaats: de JutterHavenDagen. . Het historisch terrein Willemsoord met de prachtige Museumhaven zal het toneel zijn van een uniek festival waarin naast het bezichtigen van varend erfgoed van alles te beleven is voor jong en oud. De Stadshal van Theater de Kampanje en de Museumhaven zijn het decor van het unieke Dutch WoodenBoat Festival. Een bijeenkomst van houten schepen en boten van allerlei pluimage: speedboot, dinghy, zeiljacht, motorjacht etc. Van zelfgebouwde zeilsloep tot gerestaureerd werkschip. Daarnaast staat vanaf gebouw 47, langs de plint, via het Schippercafé, tot MindZ de kade vol met nautische ambachtslieden die diverse demonstraties geven. Onderweg kom je als bezoeker onder andere vreemde zeelui en muzikale piraten tegen. Dichtkunstenaars, verhalenvertellers, muzikanten, straatartiesten zijn dit weekend volop aanwezig. De muzikale piraten zijn het piratenkoor de Stormvogels, veertig fraai uitgedoste zangers en muzikanten die met heel veel plezier allerlei liedjes ten gehore brengen. Het repertoire gaat van shanties en seasongs naar fraaie Ierse of Schotse ballades en heerlijke Duitse meedeiners. Ook wordt het Nederlandse lied niet geschuwd met meeklappers en muziek op het plein. Meerstemmig klinken deze songs heel fraai. De muziekgroep met 3 accordeonisten, 2 gitaristen en slagwerker geven dit geheel nog meer cachet. Dit alles staat onder leiding van onze dirigente Joke, die met haar muzikaal gevoel van deze groep één geheel heeft gesmeed.
9 - Leidschendam
Festival Shanty's aan de Vliet - Genre : Shanty & Seasong
Op zaterdagmiddag 9 juli 2022 organiseert het Shanty koor Midscheeps uit Leidschendam met 9 shanty koren haar 14e festival Op 3 podia in het Sluisgebied van Leidschendam zijn de optredens
9 - Leidschendam
Festival Shanty's aan de Vliet - Genre : Shanty & Seasong
Op zaterdagmiddag 9 juli 2022 organiseert het Shanty koor Midscheeps uit Leidschendam met 9 shanty koren haar 14e festival Op 3 podia in het Sluisgebied van Leidschendam zijn de optredens
16 - Coevorden
1e Coevorden Zeemanskoren Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Op de pleinen in en rond het centrum van de vestingstad Coevorden vindt op zaterdag 16 juli het eerste Coevorden Zeemanskoren Festival plaats. De volgende koren doen mee aan dit nieuw Festival: • SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR– UGCHELEN • STORMVOGELS – EMMEN • DE RUNDEZANGERS – EMMERCOMPASCUUM • DE STUWZANGERS – VILSTEREN • BIJ NACHT EN ONTIJ – ASSEN • DE SCHEEPSJOAGERS – MUNTENDAM • SJOMPIEZANGERS – GRAMSBERGEN • DE NOABERZANGERS – NIEUW AMSTERDAM Tevens is er een grote braderie en rommelmarkt.

17 - Arnhem Openlucht Museum
ShantyNederland is met het Shanty Zingen zichtbaar in het Nederlands Openluchtmuseum namens Immaterieel Erfgoed
Dit jaar gaat een langgekoesterde wens van het Kenniscentrum in vervulling. In samenwerking met de afdeling Programmering zal het Nederlands Openluchtmuseum op 10 dagen door het jaar heen het podium voor immaterieel erfgoed gemeenschappen zijn. Zo kunnen gemeenschappen aan een breed publiek laten zien wat hun erfgoed inhoudt en hoe ze het beoefenen. Bezoekers van het Museum maken op een toegankelijke manier kennis met verschillende vormen van erfgoed en kunnen ook zelf meedoen.
Op 24 april hebben de Diamantslijpers de eer om de aftrap te doen. Daarna volgen op 22 mei de Gelderse Schutterijen. Op 12 juni is er vervolgens de mogelijkheid te communiceren door middel van Morsecode en op 19 juni kunnen bezoekers meedansen met de Levende Nederlandse Folkloredans. Na het dansen volgt op 17 juli het Shanty Zingen en op 13 augustus de Beiaardcultuur. De zomer wordt op 28 augustus afgesloten met de Corsocultuur, op 10 september het Heggenvlechten en op 24 september de Decoratieve Schildertechnieken.

De koren ;  Alle Hens - Rederij Dwarsgetuigd en Zeemanskoor Nijkerks Welvaren zullen die dag  het "Shanty Zingen" voor hun rekening nemen.
30 - Gouda
Shanty-festival Gouda Songs about Fish and Ships - Genre : Shanty & Seasongs
In 2022 bestaat de stad Gouda 750 jaar en dat gaan we vieren! Gouda is een stad aan de Gouwe en de IJssel en heeft een hechte band met het water. Tijdens de havendagen van 28 t/m 31 juli , wanneer de havens vol liggen met houten en authentieke schepen, is er op zaterdagmiddag het bekende Goudse Shantyfestival Songs about Fish and Ships waar gezongen zal worden over de historie van schepen en vis. Er zullen 8 koren op 4 verschillende podia in de stad optreden. We verwachten dat het gezellig druk wordt.
ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud