Mei - Agenda

Ga naar de inhoud

Mei

Mei 2023
7 - Uelsen, Duitsland
Euregionaal shantykoor optreden - Genre : Seasongs en Smartlappen
Euregionaal shantykoor optreden in museum “Bronzezeithof” Uelsen.
Een euregionale activiteit! Luisterend naar ons  Shanty & Smartlappen koor begeleidt door een professioneel combo waant u zich ondertussen in de Bronstijd.  Boogschieten, weven, broodbakken in vroegere tijden en zelfs een lur, muziekinstrument uit lang vervlogen tijden: levensecht aanwezig in dit museum. .
Openingstijden museum: 13.00—17.00 uur. Optreden koor: 14.30 uur.
 

11 - Woudrichem
Chanting Lads met concert in de vesting - Genre : Shanty & Seasong
Op donderdag 11 mei geven Chanting Lads een concert in de vesting Woudrichem. Dat doen ze in het sfeervolle mini theater Apolonia aan de Hoogstraat 17.
Dit theater, van Apolonia Gort, is nu al gekend om zijn goede akoestiek  De Lads zingen dus akoestisch  Ierse ballades, folksongs en andere water gerelateerde liederen.
Natuurlijk meerstemmig, met eigen arrangementen en a capella zang. Dit is het eerste openbare optreden in onze nieuwe samenstelling. Na het vertrek van Jos (bariton) is Peter van H (een echte bas) onze komen versterken. Door de nieuwe arrangementen hebben we nu een echte fundering onder de lichtere stemmen, en daardoor meerstemmig een  breder bereik.
U bent van harte uitgenodigd voor deze avond. Aanvang 20.00 uur en het duurt tot ca. 22.00 uur
Entree € 7,50 en reserveren kan via info@gewoonploon.nl
We hopen u daar te treffen, van onder naar boven Peter v H, Peter V,  Aat, Adrie en Harrie

14 - Haren (Ems Dld)
Kanalfest - Genre : Shanty & Seasong
Op zaterdag 13 mei en op zondag 14 mei organiseert de Heimatverein een groot feest langs het Haren-Rutenbrock kanaal en in de feesttent aan de Schifferruh.  Langs het kanaal kun je genieten van allerlei versnaperingen en een Historische Hansemarkt. De nieuwe museumboot  “Johannes” zal gedoopt worden en is te bezichtigen. Tevens wordt het Scheepvaartmuseum heropend. Gedurende beide dagen vanaf 12 uur zijn er live-acts op het podium an der Schifferruh.  Daar is voor elke leeftijdsgroep wel iets te bewonderen.
 
Op zondag 14 mei wordt vanaf 15:00 uur muzikale omlijsting  verzorgd door het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen die op hun eigen chaotische en enthousiaste manier allerlei shanties , seasongs en ballades ten gehore zal brengen. Liedjes om mee te zingen en mee te klappen.  Dit alles vindt plaats op het podium an der Schifferuh
 

20 - Veendam
Lutje Sail - Genre : Shanty & Seasong
20 mei luttje sail Veendam in deJachthaven te Veendam
Deelnemende Koren Opwierde 2, de Zeemaansvrouwen en Shantykoor de Scheepsjoagers

21 - Rotterdam
ShantyCafé - Genre : Shanty & Seasong
De 3e zondag van de maand en zullen dan het shantycafé dan weer in Rotterdam voor de 117e keer organiseren. En iedereen is van harte welkom, om te kijken, te zingen, mee te zingen, te soleren of om een instrument te bespelen. Iedereen is welkom. Wij van de organisatie van het shantycafé vragen of u dit bericht met de bijlage of alleen de bijlage aan uw koorleden en andere geïnteresseerden wilt doorsturen.   Of zet het op uw sociale media pagina.
Alvast bedankt en graag tot de 19e in het shantycafé Rotterdam in het Lichtschip aan de leuvehaven in Rotterdam
27 - de Krim
HISTORISCHE OLDTIMERDAG - Genre : Shanty & Seasong
Oude glorie van vroeger herleeft in de Krim met een show van oldtimer. Niet alleen auto’s maar ook oude motoren, tractoren, vrachtwagens en brommers. Er is een gezellige markt, een springkussen voor de kleintjes en nog veel meer actie en spektakel. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen die op hun eigen chaotische en enthousiaste manier allerlei shanties , seasongs en ballades ten gehore zal brengen. Liedjes om mee te zingen en mee te klappen.  Dit alles vindt plaats op het evenemententerrein aan de Beukenlaan in de Krim
 

ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud