September - Agenda

Ga naar de inhoud

September

September 2021

Trekschuit Den Eerste Snik
4 - Gouda  Kan helaas geen doorgang vinden omdat niet kan worden voldaan aan de veiligheidseisen die worden gesteld
Songs About Fish and Ships 2021 - Genre : Shanty & Seasongs
Zaterdagmiddag 4 september is er, als de coronaregels dit toestaan, weer het muzikale gebeuren Songs About Fish and Ships. Dit vindt wederom buiten in de Goudse Museumhaven plaats, waar voldoende ruimte is. Er zullen 6 koren optreden, te weten: Paddy's Passion - Onstuimig Schuim - Shepperd's Pie - Seyl en Treyl - Shantycrew Buitenboord - Gouds Getij en Shantykoor Gouda West Zuidwest. Kijk voor het volledige programma op onze website www.fishandships.nl Toegang gratis, zegt het voort.
4 - Vinkeveen  - Boeiplein Tuinderslaan Vervallen
Shantyfestival Vinkeveen - Genre : Shanty & Seasongs
Het is ondanks alle Corona perikelen de organisatie gelukt om voor de 8e keer het Shantyfestival te laten plaatsvinden. Het boeiplein, waar het festival wordt gehouden, is gedeeltelijk overdekt en er zijn voldoende zitplaatsen en 1,5 meter is niet verplicht. Deelnemers zijn: Koor Bravour uit Woerden, Shantykoor Windstilte uit de Meern, Zeemanskoor Brulboei uit Nieuwegein en organisator Shanty en zeemanskoor de Turfschippers. Aanvang 12.00 uur tot 18.00 uur. Toegang is gratis, wel is er een vaccinatie bewijs, QR code of PCR test verplicht. Bij (zeer) slecht weer kan het festival worden afgelast.
11 - Maassluis - Binnenhaven -> VERVALLEN
Doop Trekschuit Den Eerste Snik - Genre : Shanty & Seasongs
"Die Maeze Sanghers" zingen weer en treden weer op. Ditmaal tijdens de doop van de Trekschuit "Den eerste Snik". Deze is gemaakt door vrijwilligers op de historische werf 'Zorg en Vlijt. Het schip is al eerder te water gelaten, maar kon niet eerder door de coronaperikelen worden gedoopt. Er is een speciaal lied voor geschreven en momenteel zijn de zangers druk bezig dit thuis (karaoke) en sinds kort op de repetities uit volle borst aan een ieder die het wil horen, kenbaar te maken.
12 - Vesting Willemstad (N.BR.)
12e Shanty & Seasong Festival- Genre : Shanty & Seasongs
SSF in Vesting Willemstad SHANTY & SEASONG FESTIVAL OPNIEUW UITGESTELD De commissie die zich binnen Havenkoor Fortitudo bezighoudt met het festival meldt, dat ook dit jaar het korenfestival dat gepland stond voor 12 september, niet door kan gaan. Kees Smit, voorzitter van de commissie, zegt: ”De gemeente wilde weliswaar onder voorwaarden vergunning verlenen maar bij bestudering van deze voorwaarden kwamen we al snel tot de conclusie dat het dan een heel ander festival zou worden…. Met toegangscontroles, verplichte looprichtingen en heel veel extra vrijwilligers om toezicht te kunnen houden op naleving van de anderhalve meter regel. Dat is niet wat we wilden.” De commissie is teleurgesteld maar toont wel begrip. Volgend jaar wordt op 11 september 2022 opnieuw een poging gewaagd om het 12de Shanty- & Seasong Festival in de oude vesting van Willemstad te houden. Dan hopelijk zonder beperkende maatregelen.
ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud