September - Agenda

Ga naar de inhoud

September

September


6t/m8 Int.SF Rotterdam

1 - Delfzijl
Havendagen Delfzijl - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Ook op zondag 1 september mogen de shanty en Seasongs van de Magellan Singers niet ontbreken tijdens de Havendagen Delfzijl. Voor u treden op; Paiserhopsingers, Martiem en Oosterstorm. Locatie Handelskade West Delfzijl van 13.00 tot 17.15 uur

1 - Scheveningen
Shantykoren Festival Scheveningen - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op 1 september zal voor de 14e keer het Shantykoren Festival Scheveningen plaatsvinden, tussen 12,30 3n 17,30 uur zullen op 3 podia in totaal 6 koren zich van hun beste kant laten horen.

4, 11 en 18 - Vlieland
Drijfhout in Podium Vlieland - Genre : Shanty & Seasongs
De heren van Drijfhout spelen een avondvullende voorstelling in theater Podium Vlieland, dorpsstraat 84. Aanvang 20.30 uur kaarten €12,50 reserveren via info@drijfhout-vlieland.nl of te koop bij het theater
6, 13, 20 en 27- Vlieland
Terras optredens  - Genre : Shanty & Seasongs
Folkgroep Drijfhout speelt voor u op het altijd gezellige en verwarmde terras van Hotel Zeezicht Aanvang 20.30 uur, gratis entree

6 t/m 8 - Rotterdam
7e Internationaal Shantyfestival Rotterdam - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Van 6 t/m 8 september 2019 organiseert de Stichting Shantyfestival Rotterdam voor de 17e achtereenvolgende keer het Internationaal Shantyfestival Rotterdam. We kunnen dus wel zeggen, dat het inmiddels een goede traditie geworden. Toch is er op de achtergrond wel iets belangrijks veranderd: Het zingen van shanty’s is in 2018 officieel Nederlands Immaterieel Cultureel Erfgoed geworden. En daarmee meent de Stichting er een belangrijke toekomstgerichte verantwoordelijkheid te hebben bijgekregen: Dit erfgoed bewaren, levend houden en doorgeven aan volgende generaties.

Op vrijdagavond 6 september zal het 17e Internationale Shantyfestival Rotterdam worden geopend door een bekende Rotterdammer. Alle optredens hebben gratis toegang. Deze avond zal muzikaal worden geopend door Shantykoor Barendfox en afgesloten door het andere organiserende koor Shantykoor-Rotterdam. In de loop van de avond treden verder Kimber’s Men uit de U.K. op en Les Souilles de Fonds de Calle uit Frankrijk uit de regio Cotes d’Armor, Op zaterdag en zondag begint het programma om 12 uur en zal er op meerdere locaties in het centrum van Rotterdam door ongeveer 25 shantykoren/groepen worden opgetreden. In het bijzonder is er nog te vermelden dat uit Duitsland het Wunstorfer Shantychor zal optreden. De zaterdagavond zal ingeruimd worden door, voor Nederlandse begrippen, een zeer vernieuwende groep.  De pyrates uit de U.K. Wij noemen het hier “shanty rock “. Om je te overtuigen zie hun website www.pyrates.co.uk/gigs/details/id:425. Zij noemen zich “international renowed electric folk rock pyrate band”. Dit moet je zien en horen en het doet je vergeten wat je tot nu toe van shantymuziek vindt. Echt helemaal nieuw voor Rotterdam. In de loop van de zondagmiddag zal de eerste vereniging van Nederlandse jongeren shantykoor  “De Rotterdamsche Scheepsmaetjes” een wervelend optreden verzorgen. Graag nog aandacht voor een workshop waar iedereen aan mee kan doen. Opzet is het zingen van onbekende shanty’s. De groep PEKEL zal aan boord van het lichtschip V11 de workshop geven. Op zaterdag 7 september aanvang 10.uur. kosten € 15,00 p.p. Informatie en inschrijving bij Bert Jansen b.m.j.jansen@hetnet.nl of tel. 06-28806843.


7 -Vlieland
Optredens Reddingbootschuur - Genre : Shanty & Seasongs
Drijfhout zingt over vergane schepen, reddingen en het jutten langs het strand in Galerie De Reddingbootschuur aanvang 20.30 uur, kaarten €8,50 te koop de re reddingbootschuur7 - Nijkerk
Shantyfestival - Genre : Shanty & Seasongs
Shanty festival op 7 september in Nijkerk tijdens de sleepbootdagen met 4 koren
7 en 8 - Terneuzen
Vliegende Hollander Festival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Terneuzen en de Vliegende Hollander
Veel inwoners kennen de stad Terneuzen als de stad van De Vliegende Hollander. Volgens de overlevering zou de hoofdpersoon in het verhaal van De Vliegende Hollander, kapitein Willem van der Decken, uit Terneuzen afkomstig zijn. Cultuurwetenschapper Agnes Andeweg heeft in 2015 onderzoek gedaan naar de link tussen Terneuzen en de Vliegende Hollander. Uit haar boek “De Vliegende Hollander en Terneuzen” mag de conclusie worden getrokken dat Terneuzen met recht de stad van de Vliegende Hollander genoemd mag worden. Benieuwd naar het verhaal van de Vliegende Hollander?
8 - Centrum Emmen (Dr)
17de Internationaal Shanty & Seasong Festival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op zondag 8 september 2019 vind in het centrum van Emmen voor de 17e keer het internationaal Shanty & Seasong Festival plaats, als een van de grootste één daagse van Europa.Naast dit muziek spektakel is er van 11.00 tot 18.00 uur een grote Braderie en Vlooienmarkt
georganiseerd door Vitalis braderie en markten. Om alvast in de sfeer te komen zal Dweilorkest Dinges van 11.00 tot 13.00 uur de boel alvast wat opvrolijken.
Ook dit jaar is de stichting shanty cultuur er weer in geslaagd om u een gevarieerd aanbod van koren voor te stellen uit bijna geheel Nederland en twee koren uit Duitsland. Vanaf 13.00 uur zullen op acht podia verdeeld over de stadsvloer 24 koren van de 107 aanmeldingen uit binnen en buitenland hun beste kunnen aan u tonen. Het hoogtepunt is op het Hoofdpodium naast de Hema als om 17.30 uur alle zangers, muzikanten en publiek één groot koor vormen en Wethouder Robert Kleine van het college van de gemeente Emmen het festival zal afsluiten.
De deelnemende koren uit Nederland zijn:
The Sweelsingers Zweeloo, De Noaberzangers Nw.Amsterdam/Veenoord, De Stormvogels Emmen, Shantykoor Regghe Sangers uit Nijverdal, Shantykoor De Brulboei uit Zwijndrecht, Shantykoor De Windjammers uit Kuinre, Shantykoor De Rundezangers uit Emmercompascuum, Loo en Drosten Singers uit Dalen, Shantykoor Sjompiesingers uit Gramsbergen, Shantykoor Spier uit Spier, Eemslandershanty`s uit Klazienaveen, Lobster Stormvogels uit Stedum, Dickningergeuzen uit de Wijk, Zeemanskoor De Ketelbinken uit Kampen, Shantykoor Old Swalow uit Heerenveen, Zeemanskoor Onder Zeil uit Schagen, Shantykoor Vleardingse Maatjes uit Vlaardingen, Waddenwichter uit Pieterburen, Magelan Singers uit Delftzijl, Pekeldershantypluskoor uit Nieuw Pekela, Shantykoor De IJsselboei uit Brummen, Lady Pirates uit Winschoten, Uit Duitsland zullen de volgende koren aanwezig zijn: Shantychör Dei Binnenschippers uit Lohne en Osnabrücher Windjammers uit Osnabrüch.
De organisatie is in handen van de Stichting Shanty Cultuur Emmen en het Piratenkoor “De Stormvogels”.
Financieel is het festival mede mogelijk gemaakt door de gemeente Emmen, de gezamenlijke plaatselijke Horeca, Stichting Ondernemersfonds Emmen Centrum, Flamingo Plaza Wok restaurant, Hollands Glorie, Vitalis, DSM en diverse kleine sponsors.
De toegang is gratis.8 - Almere
Shantykorenfestival "Deining in Almer haven"- Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op zondag 8 september organiseert het Shantykoor Almere voor de 17e keer het Shantykorenfestival "Deining in Almere Haven". de volgende 7 koren geven acte de presence: Shanytkoor Almere, Shantykoor de Zoute Zee, Shanytkoor Abel Tasman, Zeemanskoor De Skumkoppen, Bataviakoor, Shantykoor Het Groene Hart en Viswijvenkoor Grietje Sprot.

8 - Dorpsplein Leimuiden
Shantyfestival Leimuiden - Genre : Shanty & Seasongs
Op zondag 8 september vindt, voor de 13-e keer in successie (!), weer het jaarlijkse Shantyfestival Leimudien plaats, op het Dorpsplein van 13.00 tot 18.00 uur. Deelnemers dit jaar zijn: Shantykoor Bravour uit Leimuiden, Viswijvenkoor De Dulle Griet uit Enkhuizen en Shantykoor De Marconisten uit Leimuiden. Het programma is te zien op de gevoegde flyer. Aansluitend kunt u deelnemen aan een heerlijk Mediterraans koud/warm-buffet, verzorgd door Restaurant Bij Rene. Voor slechts 12 euro p.p. zult u hier van kunnen genieten ! Aanmelden vooraf is verstandig, en kan via: bericht@shantykoordemarconisten.nl OF via: 06 - 1394 5018
14 - Leeuwarden
12e GJ Internationaal Shantyfestival - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Op 14 september 2019 organiseert het Leeuwarder Shantykoor het 12e Internationaal GJ Shantyfestival in het centrum van Leeuwarden. In verband met de vele aanmeldingen van Shantykoren uit binnen - en buitenland heeft de organisatie het besluit genomen om de inschrijving voor 2019 te sluiten.

15 - vesting Willemstad (N.Br.)
11e Shanty & Seasong Festival - Genre : Shanty & Seasongs
Op zondagmiddag 15 september 2019 organiseert Havenkoor Fortitudo uit Willemstad (N.Br. gemeente Moerdijk) de 11e editie van het jaarlijkse Shanty & Seasong Festival. Evenals in voorgaande jaren doen er twaalf koren aan mee die beurtelings optreden op vier professionele podia die geplaatst worden in het centrum van de oude en dan autovrije vestingstad aan het Hollands Diep. Het gratis toegankelijke festival trok de laatste jaren naar schatting tussen de 5000 en 6000 bezoekers.
Het festival begint om 12.30 uur met een optreden van het organiserende Fortitudo. Om 13.00 uur beginnen de overige koren aan het non-stop programma dat tot 18.15 uur duurt. De koren die zijn gekozen om deel te nemen zijn (op alfabetische volgorde plaatsnaam): Shantykoor De Batraven Bergen op Zoom - Het Flakkees Piratenkoor Dirksland - Muiterij Kantje Boord Dussen  - Zeemanskoor Bestevaer Giessenburg - Shantykoor Ahoy Hardinxveld/Giessendam - Het Westhoeks Mannen Koor Klundert - Shantykoor De Markmakkers Oudenbosch - Shantykoor ’t Craeyenest Roosendaal - Havenkoor Fortitudo Willemstad - Koor Bravour Woerden - Shantykoor De Brulboei Zwijndrecht en de Strawberry Sailor Singers Zundert15 - Partycentrum denHeuvel, Heuvel 2, 5731AM, Mierlo
Shantykorenfestival - Genre : Shanty & Seasongs
Een shantykorenfestival ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van The Salty Dogs, hét shantykoor uit Mierlo.


22 - Emmen
Parc Sandur shanty matinee - Genre : Shanty & Seasongs
Dit shanty matinee wordt volledig verzorgd door piratenkoor de Stormvogels uit Emmen. Zij zullen op hun eigen chaotische en enthousiaste manier er weer een gezellige middag van maken met Nederlandse en Duitse shanty's en seasongs en Ierse ballades om mee te zingen en mee te klappen
26 - Veldspaatflat Groningen
Optreden Landrotten - Genre : Gevarieerd
Optreden van 19.30 - 22.00 uur
28 - Wijk bij Duurstede
Shanty verrijkt Wijk - Genre : Shanty & Seasongs
Traditiegetrouw vindt op de laatste zaterdag in september het shantyfestival in Wijk bij Duurstede plaats. Zes podia met 12 koren verspreid over de binnenstad van Wijk maken er weer een gezellig feest van. Natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen, naast de ‘Wijkse Zuidwester’ uitgereikt door een vakjury kan er ook de 'Aegir Marinepublieksprijs 2019' gewonnen worden.
28 - Rottevalle
25 jaar Piipegaeltjsje Sjongers - Genre : Shanty & Seasongs
Zaterdag 28 sept. 19.30 MFC 't Werflân Rottevalle m.m.v.Barnfinds & een verrassings act. Vrij entree
28 en 29 - Schiedam
Brandersfeesten - Genre : Shanty & Seasongs
Op 28 en 29 september zijn weer de jaarlijkse BRANDERSFEESTEN in Schiedam met in twee dagen een bezoekersaantal van 100.000 mensen.Een onderdeel van deze Brandersfeesten is een Internationaal Shantyfestival. Aan dit festival zullen 16 koren deelnemen op 4 podia's. De volgende koren zullen optreden t. w.
Op zaterdag 28 september: Zeemanskoor Rumor di Mare - Shantykoor Stuurloos - Shantykoor De Oostvaarders - Shantykoor De Lee-Sanghers - Abel Tasman koor - Shantykoor Die Maeze Sanghers - Shanty- en zeemanskoor De Turfschippers en Seasongs en Shantykoor De Vlaerdingse Maatjes
Op zondag 29 september treden op: Shantykoor West ZuidWest - Shantykoor Stuurloos - Shantykoor De Admiraliteit - Helius Shanty Zangers - Shantykoor Vrouwen van Schipper Kee - Shantykoor De Moort Zangers - Shantykoor de Vechtse Parlevinkers
en Strawberry Sailor Singers
De koren treden op beide dagen in het centrum van Schiedam op van 12.00 uur tot 16.00 uur en om 16.25 uur zal er op het Land van Belofte een samenzang plaats vinden. Graag verwelkomen wij u in Schiedam de Thuis haven van het Schiedamse Shantykoor Stuurloos tevens gastheer voor de koren.Wil u nog meer info bel dan naar Aad Onnekink Boekingen en PR van het Schiedamse Shantykoor Stuurloos 06-48177113 of stuur een E-mail.
28 en 29 - Wilhelmshaven (Dld)
Sailingcup - Genre : Shanty & Seasongs
Op het havenpodium aan de Bontekai wordt het hele weekend livemuziek aangeboden, met iets voor elke smaak en leeftijd. Tussen de prijsuitreikingen van de regatta door verwennen regionale en nationale bands en artiesten de ogen en oren van de bezoekers. Op zaterdagmiddag en zondagmiddag enteren de Stormvogels het podium. Dit Nederlands piratenkoor is al een vaste gast op het havenpodium en zal het publiek opnieuw vermaken in hun perfecte piratenoutfits en met hun flinke dosis humor. De muzikale piraten uit Emmen zingen op hun eigen chaotische en enthousiaste manier allerlei shanty's, seasongs en ballades. Liederen om mee te zingen en mee te klappen.

Terug naar de inhoud