Agenda

Ga naar de inhoud
Oktober
6 - Maassluis
Furiade - Genre : Shanty & Seasong
"Die Maeze Sanghers" treden al jaren tijdens de Furieade op. Het is een maritiem feest daar horen zij natuurlijk bij.Het koor treedt van 12.00 - 13.00 uur op het Schanseiland te Maassluis op. Het meerstemmige koor en de shantymen worden muzikaal begeleid door het Scheepsorkest. De 39ste Furieade belooft een groots feest te worden en "Die Maeze Sanghers" zetten hun beste beentje voor.

6 - Grootegast
Westerkwartier Marathon Estafette  - Genre : Gevarieerd
Het Abel Tasman Koor zal hier optreden van 11:00 tot 14:00 aan de Hoofdstraat/Abel Tasmanplein. Veel lopers passeren die dag deze locatie. Al met al een sportieve/muzikale gebeurtenis.

7 - Vlaardingen
40e ShantyCafé  - Genre : Gevarieerd
Shantygroep De Vaste Mannen zullen dan weer hun shanty- cafè organiseren in het Vlaardingse Packhuys Prikkewater . Het is er gezellig er mag gedanst worden, maar er moet meegezongen worden . We beginnen om 14.00 uur. De toegang is Gratis !
10, 17, 24 en 30 - Podium Vlieland
Drijfhout, met een korreltje zout - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
De 10e avondvullende voorstelling van het bekende Vlielandse duo Drijfhout! Al jaren speelt Drijfhout elke week voor een uitverkochte zaal. Podium Vlieland werd door de Volkskrant op de lijst van 10 leukste kleine theater van Nederland gezet. Ger Lamerus en Nils Koster zij ras muzikanten en vertel kunstenaars. Ze spelen en zingen eigen liedjes en traditionele muziek van Vlieland, de wadden en (ver)daarbuiten. Deze jubileumvoorstelling spelen ze voor de pauze werk van hun nieuwe cd, na de pauze ruim aandacht voor alle inmiddels bekende Drijfhout klassiekers. Een avond vol humor, nostalgie en melancholie als altijd aan elkaar gesmeed met sterke verhalen. Drijfhout, met een korreltje zout!
Ger Lamerus: zang, gitaar, trekzak, tin-whistle en Nils Koster: zang, viool, gitaar, mandoline en piano . Aanvang 20.30 uur . Duur: 105 minuten . Kaarten: €12,50

13 - Finsterwolde
Jaarlijkse Maritieme avond - Genre : Shanty & Seasongs
jaarlijkse maritieme avond met "The Lady Pirates"
14 - Oudewater
Concert maritieme folk - Genre : Maritiem
Het eerste concert vond plaats in Oudesluis en was meteen een succes. Dit is de tweede keer dat Seyl&Treil, Three of Us en Stowaway gaan musiceren. Ditmaal in Oudewater. Gratis entree. Uw bijdrage in de onkosten is welkom.
14 - Stade Duitsland
Shantychor/Festival - Genre : Maritiem
Tijdens dit tweedaagse maritieme evenement zal het piratenkoor de Stormvogels uit Emmen op de koopzondag weer gezellige shanty´s en seasongs ten gehoren brengen. Zij doen dit op hun eigen chaotische en enthousiaste manier Stade is een klein havenstadje gelegen ten noordwesten van Hamburg.
19 t/m 21 - Workum
Liereliet een festival van maritieme muziek - Genre : Maritieme muziek
Concerten - Klompschip-wedstrijd - Liereliet Singaround - Concert Lezing - Open Podium - Muziek op straat ...
kortom: een weekend gevuld met klanken van shanties, forebitters en ander internationaal maritiem repertoire, gezongen door mensen in leeftijden tussen de 5 en 98 jaar.

M.m.v.: Ankie, Nanne & Aart (NL), Enkhuizen 3 (NL), Janie Meneely (USA), Jim Mageean (UK), Onstuimig Schuim (NL), Patrick & Gabriel (FR) Skomjend Wiid (NL)
Voor volledig prgramma: kijk op www.vanplan.nl  of  www.nanne-ankie.nl  of  www.liereliet.nl

20 - Pompstee, Brink 25, Roden
Jubileum feest 25 jarig bestaan "De Landrotten" - Genre : Gevarieerd
Feest concert door de Landrotten, met gastoptreden van Inca marina en Peter schaap

20 - Sebaldeburen
20-jarig jubileum Abel Tasman Koor -  Genre : Gevarieerd
Feestelijke Jubileum-inloopmiddag met daarbij een gastkoor. Het geheel duurt van 14:00 tot 17:30 en de entree is gratis.
21 - Rotterdam
90e ShantyCafé  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit Shanty Cafe is aan boord van het lichtschip van restaurant V11 liggende aan de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam. Probeer die solo eens te zingen die je altijd als solist al wilde uitvoeren. We nodigen alle geïnteresseerden in het oude werklied aan boord van de zeilschepen uit om deze middag vanaf 15 uur tot 18 uur mee te maken. Toegang gratis.
21 - Emmen
Parc Sandur shanty matinee - Genre : Shanty & Seasong
Weer een gezellige middag met het piratenkoor de Stormvogels. In de patio zullen de stormvogels weer gezellige shanty´s en seasongs ten gehore brengen. Dit doen ze op hun eigen chaotische en enthousiaste manier
21 - Nuenen
Shanty Café -  Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Tres Hombres Shanty Crew heeft voor de tweede keer een Shanty Cafe georganiseerd. Met nederlandse en Duitse groepen die de authentieke shanty's zingen geheel in eigen stijl.
27 - Nieuwe Pekela
Maritieme avond - Genre : Shanty & Seasongs
Jaarlijkse Maritieme feestavond van de Pekelder Shanty Plus Koor Snikkewichter en Snikkevoarders. Deze word gehouden in dorpshuis De Kiepe meidoornlaan 88. Aanvang 20.00 uur zaal open 19.00 uur .Info kaarten tel 0597-646226.
27 - Breukelen
OUD EN NIEUW met de Vechtse Parlevinkers - Genre : Shanty & Seasongs
OUD en NIEUW met de Vechtse Parlevinkers Het is feest bij de Vechtse Parlevinkers. Het koor bestond in 2017 vijftien jaar en dat moet gevierd worden. Vanwege de vele optredens in de afgelopen periode en de organisatie van deze jubileumavond vieren wij ons jubileum op 27 oktober 2018. Wij vieren dit feest in Theater 4en1, Schepersweg 6a, 3621JK in Breukelen. Het spektakel begint om 20.00u., de zaal is open om 19.30u. Omdat het koor nu inmiddels zestien jaar bestaat, zijn er in de loop der jaren liedjes van het repertoire verdwenen en zijn er vooral de laatste jaren veel nieuwe liedjes bijgekomen. De verdwenen liedjes worden weer uit de mottenballen gehaald en van een frisse toon voorzien en daartegenover worden de nieuwe liedjes met eenzelfde onderwerp gezongen. Op deze avond worden de OUDE en NIEUWE liedjes aan elkaar geregen tot een boeiend geheel door Theatergroep Maarssen'32 Kaarten voor deze avond zijn à 10 euro verkrijgbaar bij kapsalon Petra, Bolensteinsestraat 30, 3603AX te Maarssen en vanaf 19.30u. aan de zaal.
27 - Leeuwarden
Shanty -Café Leeuwarden -  Genre : Shanty & Seasongs
Zaterdag 27 oktober organiseert The Forebitter Men voor de 3e keer een Internationaal Shanty Café. Het evenement wordt gehouden in Grand Café De Friesche Club , Ruiterskwartier 57 te Leeuwarden. Aanvang 14.00 uur- 22.00 uur.
28 - Grandcafe Sax en Jazz, Veghel
10 Jaar kabelgat Ramblers - Genre : Folk, Shanty & Seasongs
Dit jaar bestaat de Kabelgat Ramblers 10 jaar. Dit wordt gevierd met een bijzondere Family & Friends. Behalve de Kabelgat Rambler zullen ook Jigsaw en Pumps & Poeierdozen een optreden verzorgen. Pums ...zingt Nederlandse satire op bekende deuntjes en Jigsaw brengt een mix van luisterliedjes, snelle drankliederen en Ierse traditionals.
28 - Theater De Meenthe Steenwijk
"HE'J 'M AL HEURD ?" - Genre : Gevarieerd
HE'J 'M AL HEURD ?" Dit is de naam van het nieuwe theaterprogramma van De Stuyvesant Sailors uit Wolvega. Tijdens deze voorstelling Zetten De Stuyvesant Silors middels zang en sketches een "PUB" figuurlijk op z'n kop. De zeemans-en popliedjes worden afgewisseld met sketches welke gaan over roddel en achterklap wat men in een kroeg kan ervaren. Deze voorstelling is eigenlijk uit het leven gegrepen en moet iedereen gezien hebben. Entree € 10,= per persoon.


Terug naar de inhoud