Oktober - Agenda

Ga naar de inhoud

Oktober

Oktober 2023


7 -  Hooge Mierde
Jubileumconcert -  Genre : Shanty & Seasongs
Jubileum 20 jaar Shantykoor Nooit te Water
14 -  Giessenburg De Til
Jaaruitvoering Zeemanskoor "Bestevaer" 2023 -  Genre : Shanty & Seasongs
Met medewerking van "Stormvrouwen" uit Schoonhoven. Voorafgaand aan de ingang van De Til een pierement. Afterparty met Troubadour Rop
14 -  Schiedam
Boerenoogstdag -  Genre : Folk
OP zaterdagmiddag 14 0ktobe a.s treedt folkgroep Shepherds Pie op tijdens de boerenoogstdag bij de Adrianushoeve te Schiedam Woudweg 26. De groep brengt Ierse en Schotse folkmuziek ten gehore en zal optreden vanaf 13.30 uur
15 -  Velsen
Jubileumconcert -  Genre : Shanty & Seasongs
Op 15 oktober 2023 viert shantykoor Nortada uit IJmuiden haar 25 jarig bestaan met een jubileumconcert in de Velser Schouwburg.

We hebben het dus gehaald. Shantykoor Nortada bestaat 25 jaar.
Begonnen als “Het Shantykoor”, daarna “Het IJmuider Shantykoor”, om de reeks te eindigen als “Shantykoor Nortada.” Een naam verzonnen door één van de leden die het woord Nortada ergens had gehoord en er achter was gekomen dat het noordenwind betekent in het Portugees. Ook bekend als  de “Portugese Noord”, een stevige NW wind die vanaf het voorjaar langs de kust van Portugal waait.
Maximaal 20 zangers was het uitgangspunt en dat aantal was al snel bereikt. Jaren van wachtlijsten hebben we gekend tot er werd besloten om op te schalen naar 25 zangers. Dit laatste getal zou niet meer verandert worden.

Natuurlijk is er veel gebeurd in die jaren. Om maar in stijl te blijven, soms hadden we de nortada in de rug en voeren we met bolle zeilen vooruit, recht zo die gaat. Maar er waren ook tijden dat we tegen de nortada in moesten varen en de zeilen gedeeltelijk moesten strijken.
Toch bereikten we, al dan niet laverend, na verloop van tijd altijd weer de veilige haven.
Leden gingen en nieuwe leden kwamen. Een kleine groep van de oorspronkelijke bemanning vormt nog steeds de basis van het koor. En dat dit een goede basis is, blijkt wel uit het feit dat twee leden zelfs hebben gezongen in de Scala van Milaan. (dat dit gezang plaats vond in de garderobe tijdens een toeristische rondleiding wordt meestal vergeten te vermelden.)  Aan nieuwe leden hebben we nooit gebrek gehad en is altijd tussen de 20 en 25 gebleven.
Ook hebben verschillende dirigenten het koor begeleid. Dat is ook de reden dat we na 25 jaar de liedjes steeds perfecter zijn gaan zingen. Iedere dirigent wilde het “net ietsje beter.” En dus begonnen we steeds weer opnieuw.
Onze huidige dirigent is Frans Sueters. Een zeer enthousiaste maestro die veel nieuwe liedjes heeft toegevoegd. We zijn er blij mee.
Ook de onze dames accordeonisten begeleiden het koor al jaren met veel plezier.

Op 15 oktober dit jaar 2023 ‘s middags om 14.30 wordt het jubileum gevierd. Dit gaat plaatsvinden in de Stadsschouwburg Velsen, IJmuiden. Er is besloten om zoveel mogelijk publiek van buiten aan te trekken en we gaan er dan ook vanuit dat we zingen voor een volle zaal.
Het gastoptreden zal worden verzorgt door FOLKGROEP PEKEL. We zijn er trots op dat deze mannen naar IJmuiden komen en met ons op het podium staan. Ieder met een apart optreden maar ook samen, zal dit gaan blazen in IJmuiden.
Ook het 2e koor van onze dirigent zal optreden. Dit koor DE VROLIJKE NOOT is een sfeervolle toevoeging.
Het thema van ons jubileum zal zijn: oud zingt voor jong. In dat kader zal aandacht worden besteed aan KIKA, het kinderkankerfonds.
Wij, oude knarren mogen ons gelukkig prijzen dat we op hoge leeftijd nog een lied kunnen zingen uit volle borst. Alle kinderen horen op deze manier oud te worden.
Daarom gaat een deel van de opbrengst naar deze stichting.
We hebben er zin in en verwachten veel shanty liefhebbers. Welkom in IJmuiden. Maak een wandeling op de pier, snuif beide neusgaten vol met zilte zeelucht en relax in de Schouwburg. Is jouw koor opgeheven, zing dan met ons mee in de zaal. Houd wel de zeebenen op de grond want om op de stoel te gaan deinen is geen aanrader.
Kaarten zijn reeds verkrijgbaar via de Stadsschouwburg Velsen. Entreeprijs is 13,50. Dit is inclusief pauzedrankje en garderobe.
Kom, en vaar in gedachten met ons mee over zeeën en oceanen naar verre palmenstranden.


22 - Rotterdam
ShantyCafé - Genre : Shanty & Seasongs
De 3e zondag van de maand en zullen dan het Shantycafé dan weer in Rotterdam voor de 121e keer organiseren. En iedereen is van harte welkom, om te kijken, te zingen, mee te zingen, te soleren of om een instrument te bespelen. Iedereen is welkom. Wij van de organisatie van het Shantycafé vragen of u dit bericht met de bijlage of alleen de bijlage aan uw koorleden en andere geïnteresseerden wilt doorsturen.   Of zet het op uw sociale media pagina.
Alvast bedankt en graag tot de 22e in het shantycafé Rotterdam in het Lichtschip aan de Leuvehaven in Rotterdam
21 - Sebaldeburen
Abel Tasman Koor 25 joar - Genre : Shanty & Seasongs
Op 21 oktober a.s. bestaat ons koor 25 jaar en we willen dat vieren in onze thuishaven 't Spectrum in Sebaldeburen. Dat doen we tezamen met Het Doekegat Piratenkoor om er met elkaar een fijne middag van te maken.
22 -  Waspik
Iers/Schotse middag -  Genre : Folk
Locatie : ’t Schooltje   www. buurthuis-schooltje.nl  enAanvang 13.00 uur
Deelnemende bands : Grámhara, Trio Steve Dewar e n  Shepherd’s Pie
ADRES
Pr. Hendrikweg 14
Putten
INFO
KvK 52597636
NL48 RABO 012.32.10.240
ANBI
Alg. Nut Beoogde Instelling
RSIN/Fiscaal nr. ANBI: 08505.15.536
Terug naar de inhoud